26. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte pikantní quinou s čerstvou zeleninou jako zdravou a chutnou alternativu k tradičním jídlům. Tento recept je plný výživných látek a skvělých chutí, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Nebojte se experimentovat s různými zeleninovými přísadami a přizpůsobte si tento pokrm dle svého gusta. Své tělo si jistě zamiluje tento pikantní a lahodný pokrm!
Suroviny
- 1 hrnek quinoi
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- sůl, pepř
Postup
- Quinoi propláchněte pod tekoucí vodou.
- V hrnci smíchejte quinoi s zeleninovým vývarem a dejte vařit podle návodu na obalu.
- Mezitím nakrájejte papriku, cuketu, mrkev, cibuli a česnek na menší kousky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a restujte do měkka.
- Osolte, opepřete a přidejte mletou papriku.
- Hotovou quinoi smíchejte se zeleninou a dobře promíchejte.
- Pokud je jídlo příliš suché, přidejte trochu vody nebo zeleninového vývaru.
- Po chvíli podávejte a můžete ozdobit bylinkami nebo koriandrem.