23. 3. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Objevte recept na Pikantní masala masové kuličky, který obohatí váš jídelníček o nezapomenutelný chuťový zážitek. Tento recept je ideální pro milovníky kořeněných jídel, kombinuje tradiční indické koření s kvalitním masem, což vytváří neodolatelnou harmonii chutí. Masové kuličky jsou ochuceny směsí masala koření, česnekem, cibulí a dalšími ingrediencemi, které podtrhují jejich jedinečnost. Připravte si tento jednoduchý, ale impozantní pokrm k vaší příští večeři a nechte se unést vlnou autentických indických chutí. Navíc, náš recept vám poskytne tipy na perfektní přípravu, aby byly vaše masové kuličky vždy šťavnaté a plné chuti.
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí nebo kuřecí)
- 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce garam masala
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky červeného chilli prášku (nebo dle chuti)
- 1/4 lžičky kurkumy
- 1 lžička soli (nebo dle chuti)
- 2 lžíce čerstvého koriandru, jemně nasekaného
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- olej na smažení
Postup
- Příprava surovin: Cibuli a česnek očistěte a jemně nakrájejte. Čerstvý koriandr nasekejte.
- V míse smíchejte mleté maso, nakrájenou cibuli, česnek, garam masala, mletý koriandr, mletý kmín, chilli prášek, kurkumu, sůl a čerstvý koriandr. Dobře promíchejte rukama.
- Přidejte vejce a strouhanku do masové směsi a znovu promíchejte, dokud nevznikne jednolitá směs.
- Z masové směsi tvořte malé kuličky o průměru zhruba 3 cm.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Kuličky smažte z každé strany dozlatova, přibližně 4-5 minut na každé straně.
- Smažené masové kuličky vyjměte na papírové ručníky, aby se odsál přebytečný tuk.
- Masové kuličky podávejte teplé, ideálně s čerstvým koriandrem a kouskem limetky na ozdobu.