27. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Pikantní maniokové kousky
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní maniokové kousky jsou lahodným příspěvkem do vaší kuchyně. Tento recept vás naučí, jak připravit chutné a křupavé kousky z manioku. S použitím pikantního koření dodáte svému jídlu živý a pálivý zážitek. Snadná příprava tohoto receptu vás překvapí a jeho výsledek vás nadchne. Vyzkoušejte tyto pikantní maniokové kousky a ukažte svým blízkým, jak zvládnete připravit zajímavý a originální pokrm plný chuti.

Suroviny

  • 500 g maniokových hlíz
  • 2 lžíce oleje
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 1/2 čajové lžičky mletého kajenského pepře
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  1. Maniok oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
  2. V hrnci s osolenou vodou vařte maniokové kousky asi 10 minut, nebo dokud nezměknou.
  3. V pánvi zahřejte olej a přidejte cibuli. Smažte cibuli dozlatova.
  4. Přidejte česnek, koriandr, papriku, kajenský pepř a sůl. Smažte 1-2 minuty, nebo dokud se neprojeví vůně koření.
  5. Přidejte uvařený maniok a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo. Pokračujte v smažení asi 5 minut.
  6. Po 5 minutách rovnoměrně posypeme maniokové kousky kukuřičným škrobem a opatrně promíchejte. Smažte dalších 2-3 minuty, dokud se nezíská křupavá vnější vrstva.
  7. Pikantní maniokové kousky podávejte jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *