27. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní maniokové kousky jsou lahodným příspěvkem do vaší kuchyně. Tento recept vás naučí, jak připravit chutné a křupavé kousky z manioku. S použitím pikantního koření dodáte svému jídlu živý a pálivý zážitek. Snadná příprava tohoto receptu vás překvapí a jeho výsledek vás nadchne. Vyzkoušejte tyto pikantní maniokové kousky a ukažte svým blízkým, jak zvládnete připravit zajímavý a originální pokrm plný chuti.
Suroviny
- 500 g maniokových hlíz
- 2 lžíce oleje
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1/2 čajové lžičky mletého kajenského pepře
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup
- Maniok oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
- V hrnci s osolenou vodou vařte maniokové kousky asi 10 minut, nebo dokud nezměknou.
- V pánvi zahřejte olej a přidejte cibuli. Smažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek, koriandr, papriku, kajenský pepř a sůl. Smažte 1-2 minuty, nebo dokud se neprojeví vůně koření.
- Přidejte uvařený maniok a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo. Pokračujte v smažení asi 5 minut.
- Po 5 minutách rovnoměrně posypeme maniokové kousky kukuřičným škrobem a opatrně promíchejte. Smažte dalších 2-3 minuty, dokud se nezíská křupavá vnější vrstva.
- Pikantní maniokové kousky podávejte jako přílohu nebo samostatné jídlo.