11. 11. 2024
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lákavý a exotický pokrm z Brazílie s naším receptem na pikantní kuřecí vatapá s kokosem. Objevte kouzlo kombinace kuřecího masa, kokosového mléka, arašídového másla a chilli papriček. Naučte se, jak správně připravit vatapá krok za krokem a překvapte své blízké nevšedním jídlem plným chutí. Ideální recept pro milovníky pikantních a výrazných chutí!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 1 cibule, nakrájená na jemno
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 červená paprika, nakrájená na jemno
- 1 zelená paprika, nakrájená na jemno
- 1 malá chilli paprička, nakrájená na jemno (volitelné, podle chuti)
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 50 g strouhaného kokosu
- 2 lžíce palmového oleje nebo jiného rostlinného oleje
- 1 lžíce papriky
- 1 lžíce kurkumy
- 1 lžíce koriandru (mletého)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli, česnek a chilli. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout.
- Přidejte kuřecí maso a opečte dozlatova ze všech stran.
- Přidejte papriky, papriku, kurkumu, koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte a vařte asi 5 minut.
- Přilijte kokosové mléko a přidejte strouhaný kokos. Promíchejte a nechte vařit na mírném ohni 20–25 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne a maso není úplně měkké.
- Chuť si otestujte a případně dochuťte solí a pepřem. Před podáváním posypte čerstvým koriandrem nebo petrželí.
- Servejte s rýží nebo naan chlebem pro kompletní jídlo.