29. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Pikantní kuřecí tamale
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní kuřecí tamale – Pokud milujete exotickou mexickou kuchyni, tento recept je pro vás! Náš pikantní kuřecí tamale je plný lahodných chutí a tradičních ingrediencí. Kombinace kuřecího masa, kukuřice, papriky a aromatických koření vás doslova okouzlí. Zavřený v kukátku a poté pářený, vytváří tento pokrm neodolatelnou konzistenci a vůni. Vyzkoušejte to sami a okořeňte si svoji kuchyni s tímto pikantním mexickým jídlem!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 šálky kukuřičné mouky
  • 1 šálek vývaru
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička česneku v prášku
  • 1 čerstvá zelená paprika, nasekaná
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 2 jalapeňos papričky, nasekané (dle chuti)
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci uvařte kuřecí maso, dokud není měkké. Poté ho zbavte kostí a rozdrobte na menší kousky.
  2. V míse smíchejte kukuřičnou mouku, vývar, sůl, kmín a česnek a hněťte těsto, dokud nebude hladké.
  3. Do těsta přidejte papriku, rajče, jalapeňos papričky a cibuli. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
  4. Varem připravte vodní lázeň. V hrnci s vodou nechte přikryté sáčky z kukuřičného těsta vařit přibližně 1 hodinu, dokud neztvrdnou.
  5. Nakrájejte hotové tamale na plátky a podávejte jako hlavní jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *