29. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní kuřecí tamale – Pokud milujete exotickou mexickou kuchyni, tento recept je pro vás! Náš pikantní kuřecí tamale je plný lahodných chutí a tradičních ingrediencí. Kombinace kuřecího masa, kukuřice, papriky a aromatických koření vás doslova okouzlí. Zavřený v kukátku a poté pářený, vytváří tento pokrm neodolatelnou konzistenci a vůni. Vyzkoušejte to sami a okořeňte si svoji kuchyni s tímto pikantním mexickým jídlem!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 šálky kukuřičné mouky
- 1 šálek vývaru
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička česneku v prášku
- 1 čerstvá zelená paprika, nasekaná
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 2 jalapeňos papričky, nasekané (dle chuti)
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci uvařte kuřecí maso, dokud není měkké. Poté ho zbavte kostí a rozdrobte na menší kousky.
- V míse smíchejte kukuřičnou mouku, vývar, sůl, kmín a česnek a hněťte těsto, dokud nebude hladké.
- Do těsta přidejte papriku, rajče, jalapeňos papričky a cibuli. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
- Varem připravte vodní lázeň. V hrnci s vodou nechte přikryté sáčky z kukuřičného těsta vařit přibližně 1 hodinu, dokud neztvrdnou.
- Nakrájejte hotové tamale na plátky a podávejte jako hlavní jídlo.