11. 10. 2024
Autor: Martin Roubec
Pikantní kuřecí masala Tikka
zdroj: Recepty 24/7

Chutě Indie na vašem stole! Objevte recept na Pikantní kuřecí masala Tikka, lákavé jídlo plné výrazných koření a aromatických ingrediencí. Tento tradiční indický pokrm, připravený z marinovaného kuřecího masa pečeného do zlatova, nabízí perfektní kombinaci pikantních a křehkých chutí. Ideální volba pro rodinné večeře nebo jako exotická pochoutka na oslavách. Připravte si doma autentickou masala Tikka s naším jednoduchým krok za krokem receptem a užijte si nezapomenutelnou chuťovou symfonii.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 200 g hustého jogurtu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté koriandru
  • 2 lžičky garam masaly
  • 1 lžička mletého čili
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 stroužky česneku, najemno nasekané
  • 1 lžíce zázvoru, nastrouhaného
  • Sůl dle chuti
  • Pár lístků čerstvé koriandru pro ozdobu
  • 1 lžíce oleje

Postup

  • Ve velké míse smíchejte jogurt, citronovou šťávu, kmín, koriandr, garam masalu, čili, kurkumu, česnek, zázvor a sůl, abyste vytvořili marinádu.
  • Přidejte kuřecí kousky do marinády a důkladně promíchejte, aby byly všechny kousky rovnoměrně pokryty. Nechte marinovat v chladničce alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
  • Předvařte troubu na 200 stupňů C a plech vyložte pečicím papírem.
  • Rozložte marinované kousky kuřete na plech a pokapejte olejem. Pečte 20-25 minut nebo dokud kuře není plně uvařené a získá zlatavě hnědou krustu.
  • Podávejte ozdobené čerstvými listy koriandru. Pikantní kuřecí masala Tikka se skvěle hodí k rýži nebo naan chlebu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *