13. 10. 2024
Autor: Stanislav Urban
Pikantní kuřecí křídla Buffalo
zdroj: Recepty 24/7

Udělejte si doma pikantní kuřecí křídla Buffalo podle našeho jednoduchého receptu a užijte si dokonalou kombinaci ostré chuti a křupavé kůže. Chuť křidélek doplňuje osvěžující dip z modrého sýra. Ideální jako pohoštění na večírek či jako rychlá večeře!

Suroviny

  • 1 kg kuřecích křídel
  • 100 ml horké chilli omáčky (typicky Frank’s Red Hot)
  • 50 g másla
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • Na servírování: celerové tyčinky, mrkvové tyčinky, modrý sýr nebo ranch dressing

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Ve velké miskě smíchejte křídla se solí, pepřem, paprikou, česnekovým a cibulovým práškem a promíchejte tak, aby byla křídla rovnoměrně obalená.
  3. Rozložte křídla na pečící plech vyložený pečicím papírem tak, aby se neskládala na sebe.
  4. Pečte křídla v předehřáté troubě 20-25 minut, poté je otočte a pečte dalších 20-25 minut, nebo dokud nejsou křupavá a dobře propečená.
  5. Během pečení křídel připravte omáčku: V malém rendlíku rozpusťte máslo, přidejte chilli omáčku, bílý vinný ocet, a míchejte na mírném ohni dokud není směs hladká.
  6. Opečená kuřecí křídla vyjměte z trouby a hned je v míse obalte horkou omáčkou.
  7. Podávejte teplé s celerovými a mrkvovými tyčinkami a oblíbeným dresinkem k potopení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *