13. 10. 2024
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Udělejte si doma pikantní kuřecí křídla Buffalo podle našeho jednoduchého receptu a užijte si dokonalou kombinaci ostré chuti a křupavé kůže. Chuť křidélek doplňuje osvěžující dip z modrého sýra. Ideální jako pohoštění na večírek či jako rychlá večeře!
Suroviny
- 1 kg kuřecích křídel
- 100 ml horké chilli omáčky (typicky Frank’s Red Hot)
- 50 g másla
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky cibulového prášku
- 1/2 lžičky papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- Na servírování: celerové tyčinky, mrkvové tyčinky, modrý sýr nebo ranch dressing
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Ve velké miskě smíchejte křídla se solí, pepřem, paprikou, česnekovým a cibulovým práškem a promíchejte tak, aby byla křídla rovnoměrně obalená.
- Rozložte křídla na pečící plech vyložený pečicím papírem tak, aby se neskládala na sebe.
- Pečte křídla v předehřáté troubě 20-25 minut, poté je otočte a pečte dalších 20-25 minut, nebo dokud nejsou křupavá a dobře propečená.
- Během pečení křídel připravte omáčku: V malém rendlíku rozpusťte máslo, přidejte chilli omáčku, bílý vinný ocet, a míchejte na mírném ohni dokud není směs hladká.
- Opečená kuřecí křídla vyjměte z trouby a hned je v míse obalte horkou omáčkou.
- Podávejte teplé s celerovými a mrkvovými tyčinkami a oblíbeným dresinkem k potopení.