3. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní kuřecí farofa s ananasem je exotické brazilské jídlo plné chutí a vůní. Tato pikantní směs s křupavým kuřecím masem a sladkým ananasem jistě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přenesete se na slunné pláže Brazílie!
Suroviny
- 250g kuřecího masa
- 200g farofy
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka ananasu
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, kari kůře
Postup
- Nejprve si nakrájejte kuřecí maso na menší kousky.
- Cibuli nakrájejte na drobné kousky a papriku na proužky.
- V rendlíku rozehřejte olej a osmahněte v něm cibuli a papriku.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a restujte ho.
- Přidejte prolisovaný česnek a nechte restovat.
- Následně přidejte ananas nakrájený na kousky a nechte krátce provařit.
- Přisypte farofu a promíchejte se směsí.
- Nakonec dochuťte solí, pepřem a přidejte kari kůře dle chuti.
- Podávejte teplé jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.