17. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na pikantní kuřecí arepas s guacamolem, který okouzlí vaše chuťové buňky! Tato tradiční venezuelská pokrm kombinuje šťavnaté kuřecí maso s křupavými arepas a svěžím guacamolem. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Sledujte návod a připravte si lahodné arepas doma!
Suroviny
- 2 kuřecí prsní filé
- 2 avokáda
- 1 rajče
- 1 cibule
- 1 limeta
- 1 česneková stroužek
- 1 chilli paprička
- 2 šálky kukuřičné mouky
- 2 šálky vody
- sůl, pepř, olivový olej, koriandr
Postup
- Nejprve si připravíme guacamole. Avokáda oloupeme, zbavíme pecky a rozmačkáme vidličkou.
- Přidáme nakrájené rajče, cibuli, chilli papričku a prolisovaný česnek.
- Zalijeme šťávou z limety, osolíme, opepříme a promícháme.
- Na pánvi si osmahneme na kostky nakrájená kuřecí prsa na olivovém oleji. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný koriandr. Necháme vychladnout.
- Mezitím si připravíme těsto na arepasy. Kukuřičnou mouku smícháme s vodou a solí.
- Omícháme a vytvarujeme placky, které si osmahneme na pánvi dozlatova.
- Hotové arepasy rozkrojíme na půlku a naplníme pikantním kuřecím masem a guacamolem.
- Podáváme teplé s další porcí čerstvého guacamole a nachipsy.