27. 9. 2024
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo autentické indické kuchyně s naším receptem na Pikantní kuře Tikka Masala! Toto tradiční jídlo kombinuje kousky marinovaného kuřecího masa s bohatou a krémovou omáčkou, která v sobě mísí intenzivní chutě čerstvého zázvoru, česneku, garam masaly a dalších exotických koření. Náš krok za krokem recept vám ukáže, jak snadno připravit toto lákavé jídlo, které zahřeje nejen tělo, ale i duši. Ideální na rodinnou večeři nebo pro zvláštní příležitost. Užijte si pikantní kuře Tikka Masala, skvělý zážitek plný chutí!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kurkumy
- 1-2 lžičky chilli prášku (podle chuti)
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm), nasekaného
- 200 ml jogurtu
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 400 g konzervovaných rajčat
- 200 ml smetany k vaření
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvý koriandr pro ozdobu
- Rýže nebo naan chléb pro podávání
Postup
- V míse smíchejte citronovou šťávu, kmín, koriandr, papriku, kurkumu, chilli, česnek, zázvor a jogurt. Přidejte nakrájené kuřecí maso, promíchejte, aby bylo maso dobře obalené, a nechte marinovat v lednici alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc.
- V hluboké pánvi nebo woku rozehřejte olej a opečte cibuli, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.
- Přidejte marinované kuře společně s veškerou marinádou a vařte, dokud kuře není téměř uvařené.
- Přidejte konzervovaná rajčata a vařte dalších 10 minut, než se omáčka trochu zredukuje.
- Zakončete přidáním smetany a vařte další 5 minut. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem, spolu s rýží nebo naan chlebem.