1. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Pikantní kuře tikka
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a aromatické pikantní kuře tikka je ohromující indické jídlo, které zdobí stůl svými výraznými chutěmi a vůními. Tato receptura zahrnuje marinování kuřecího masa v jogurtové směsi plné exotických koření, jako je koriandr, kurkuma a zázvor. S křupavou kůrkou a šťavnatými kousky masa je pikantní kuře tikka skvělou volbou pro vaše grilovací nebo pečící dobrodružství. Pustěte se do přípravy tohoto jedinečného indického pokrmu a poznáte záblesk husté chuťové exploze.

Suroviny:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce jogurtu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku (utřené)
  • 1 lžíce zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 lžíce tandoori koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje

Postup:

  1. Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme jogurt, rajčatový protlak, citronovou šťávu, utřený česnek, nastrouhaný zázvor, tandoori koření, mletý kmín, mletý koriandr, kurkumu, pálivou papriku, sůl a olej.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a vložíme do marinády. Dobře promícháme, aby se kuře dobře obalilo marinádou. Necháme marinovat v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  3. Pečící troubu předehřejeme na 200 °C.
  4. Marinované kuřecí kousky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut, dokud nejsou kuřecí kousky zevnitř zcela propečené a z vnějšku zlatavé.
  6. Pikantní kuře tikka podáváme s rýží nebo plackami naan. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *