1. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní kuře kari – Krok za krokem recept, jak připravit lahodné a pikantní kuře kari. Náš recept obsahuje čerstvé kousky kuřecího masa spolu s exotickou směsí koření a sladkou smetanou, která vytváří dokonalou kombinaci chutí. Vařte doma a bavte se při ochutnávání tohoto tradičního indického jídla plného aromatických vůní a vyvážených chutí. Pokud hledáte jednoduchý a dochucený recept na kari s kuřecím masem, je toto to pravé pro vás!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (drolené)
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžička chilli papriček (nasekaných, dle chuti)
- 400 ml kokosového mléka
- šťáva z 1 limetky
- sůl (dle chuti)
- čerstvý koriandr (na ozdobu)
Postup
- V hrnci zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek, kari koření, zázvor a chilli papričky a promíchejte.
- Přidejte drolené kuřecí maso a smažte ho do zezlátova.
- Přilijte kokosové mléko a vařte přibližně 15-20 minut, dokud maso není měkké.
- Přidejte šťávu z limetky a dochuťte solí podle chuti.
- Pokud je omáčka příliš řídká, vařte ještě chvíli, dokud se nezahustí.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte čerstvým koriandrem.