1. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní krevety v kokosovém mléce jsou ohromující kombinací chuti a exotických přísad. S křupavými krevetami jako hlavní ingrediencí zahrnuje tento recept také svěží zázvor, česnek a pikantní červenou papriku. Všechny tyto ingredience se vaří v kokosovém mléce, což dodává jídlu bohatou a krémovou konzistenci. Pikantní krevety v kokosovém mléce jsou dokonalou volbou pro milovníky pikantních jídel a exotických chutí. Připravte si tento recept doma a dopřejte si chuťovou explozi přímo u vás na talíři.
Suroviny
- 400 g krevet (očištěných)
- 400 ml kokosového mléka
- 1 červená paprika (nakrájená na kousky)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce červeného kari koření
- 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
- 2 lžičky olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte je na střední teplotě, dokud nezezlátnou.
- Přidejte křupavou papriku a smažte ji s cibulí a česnekem do změknutí.
- Přidejte krevety a smažte je, dokud nezežloutnou po obou stranách.
- Přidejte kokosové mléko, červené kari koření a nastrouhaný zázvor. Vše důkladně promíchejte.
- Povařte směs na mírném ohni 5-7 minut, dokud se omáčka zahustí a krevety jsou plně uvařené.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte pikantní krevety s kokosovým mlékem s rýží nebo čerstvou bagetou.