1. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Pikantní krevety v kokosovém mléce
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní krevety v kokosovém mléce jsou ohromující kombinací chuti a exotických přísad. S křupavými krevetami jako hlavní ingrediencí zahrnuje tento recept také svěží zázvor, česnek a pikantní červenou papriku. Všechny tyto ingredience se vaří v kokosovém mléce, což dodává jídlu bohatou a krémovou konzistenci. Pikantní krevety v kokosovém mléce jsou dokonalou volbou pro milovníky pikantních jídel a exotických chutí. Připravte si tento recept doma a dopřejte si chuťovou explozi přímo u vás na talíři.

Suroviny

  • 400 g krevet (očištěných)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 červená paprika (nakrájená na kousky)
  • 1 cibule (nakrájená na plátky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce červeného kari koření
  • 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
  • 2 lžičky olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte je na střední teplotě, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte křupavou papriku a smažte ji s cibulí a česnekem do změknutí.
  3. Přidejte krevety a smažte je, dokud nezežloutnou po obou stranách.
  4. Přidejte kokosové mléko, červené kari koření a nastrouhaný zázvor. Vše důkladně promíchejte.
  5. Povařte směs na mírném ohni 5-7 minut, dokud se omáčka zahustí a krevety jsou plně uvařené.
  6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte pikantní krevety s kokosovým mlékem s rýží nebo čerstvou bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *