30. 1. 2025
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Objavte chutný recept na „Pikantní krevety s mango“, který spojuje sladkou chuť manga s pikantností krevet. Toto jídlo je nejen lahodné, ale i rychle připravitelné a ideální pro letní večeře nebo jako exotický příspěvek na oslavy. Učte se, jak kombinovat čerstvé krevety s mango a dalšími ingrediencemi jako je čili, česnek a limetka, abyste vytvořili dokonalou harmonii chutí. Navíc získejte tipy na správnou přípravu a podávání tohoto jednoduchého, ale efektního pokrmu. Přineste trochu exotiky do své kuchyně s tímto jedinečným receptem, který potěší každého milovníka mořských plodů a svěžích, ovocných chutí.
Suroviny
- 500 g krevet, preferovaně střední nebo velké, oloupané a očištěné
- 1 zralé mango, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 střední červená cibule, tenké polokroužky
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
- 1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké kroužky (volitelné)
- Šťáva z 1 limetky
- 2 lžíce oleje (olivový nebo kokosový)
- 1 lžíce rybí omáčky (volitelné)
- 1 lžíce medu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Zahřejte olej na pánvi na středně silném ohni. Přidejte nakrájený česnek a cibuli a smažte dozlatova.
- Přidejte krevety a chilli papričku. Smažte, dokud krevety nezrůžoví a nejsou úplně uvařené, asi 2-3 minuty na každou stranu.
- Přidejte papriku a mango. Smažte dalších pár minut, těsně do změknutí papriky a zahřátí manga.
- Snížte teplotu a do pánve přidejte limetkovou šťávu, rybí omáčku (pokud používáte) a med. Dobře promíchejte a nechte ingredience prozářit a spojit se.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Odstraňte pánvi z ohně a vmíchejte do přípravku nasekaný koriandr.
- Podávejte ihned, ideálně s čerstvě vařenou rýží nebo pečenou batátou.