11. 10. 2024
Autor: Stanislav Urban
Pikantní krevety na brazilský způsob
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chuť Brazílie s receptem na pikantní krevety! Tento exotický a jednoduchý recept obohatený o koriandr, česnek a citronovou šťávu je perfektní volbou pro milovníky pikantních jídel. Ideální jako hlavní chod na romantickou večeři nebo jako zářivý prvek na vašem večírku. Klikněte pro celý recept a tipy, jak dosáhnout dokonalé chuti a textury krevet, které rozproudí vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 g krevet, oloupaných a očištěných
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 1 velká cibule, nakrájená na polokroužky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 limeta, šťáva
  • 1 lžíce papriky
  • 1 čajová lžička kajenského pepře
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvé koriandrové listy na ozdobu

Postup

  1. V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte cibuli a česnek a opékejte, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidáte papriky a smažte, dokud nezměknou, asi 5 minut.
  4. Přidáte krevety, papriku, kajenský pepř, sůl a černý pepř. Směs dobře promíchejte a smažte do momentu, kdy jsou krevety růžové a plně uvařené, asi 3–5 minut.
  5. Odstraňte pánvi z ohně a zakápněte šťávou z limety. Dobře promíchejte.
  6. Posypte čerstvým koriandrem a ihned podávejte. Podávat můžete s bílou rýží nebo jako štavnatý plátek na čerstvé pečivo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *