3. 11. 2024
Autor: Stanislav Urban
Pikantní krevety moqueca
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si chutný a autentický brazilský pokrm s receptem na pikantní krevety moqueca. Tento jednoduchý recept kombinuje svěží krevety s bohatou a aromatickou omáčkou plnou tropických chutí. Dozvíte se, jak správně používat kokosové mléko, rajčata, cibuli a pikantní papričky na vytvoření nezapomenutelného jídelního zážitku. Moqueca je ideální pokrm pro každou příležitost, ať už hledáte něco speciálního na rodinnou večeři nebo chcete ohromit své přátele na večírku. Připravte své chuťové pohárky na exotický výlet do srdce Brazílie s tímto jedinečným a chutným receptem.

Suroviny

  • 500 g krevet, oloupaných a vyčištěných
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička chilli papriček, nasekaných
  • 2 lžičky papriky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá koriandr nebo petržel na posypání

Postup

  1. Krevety promíchejte s limetkovou šťávou a nechte marinovat asi 15 minut.
  2. Na velké pánvi rozpalte olivový olej a přidejte cibuli, česnek, chilli papričky a obě papriky. Smažte, dokud zelenina nezměkne a vyvine aroma, přibližně 5 minut.
  3. Ke směsi přidejte papriku a dobře promíchejte. Následně vmíchejte kokosové mléko a přiveďte k varu.
  4. Přidejte marinované krevety včetně marinády do pánve, osolte a opepřete podle chuti. Vařte na mírném ohni, dokud nejsou krevety uvařené, asi 5 minut.
  5. Hotovou moquecu posypte čerstvě nasekanou koriandrem nebo petrželí.
  6. Podávejte s rýží nebo jinou přílohou dle vaší volby.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *