3. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní kari s kuřecím masem je prostě recept, který zaručeně probudí vaše chuťové pohárky. Tato tradiční indická specialita kombinuje výrazné koření s běžným kuřecím masem, což vytváří harmonickou a bohatou chuťovou kombinaci. Pikantní omáčka s kari kořením dodá jídlu oživující šmrnc, zatímco kuřecí maso přidává výživné a bílkovinami bohaté sousto. Připravte si toto výjimečné jídlo, které vám rozzáří svůj jedinečným blendem chutí a vůní.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 400 ml kokosového mléka
- 200 g krájených rajčat (z konzervy)
- 1 lžička cukru
- sůl podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm kuřecí maso, dokud není zezlátlé z obou stran. Poté ho vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
- Na stejnou pánvi přidáme cibuli a česnek a dusíme je na středním ohni, dokud nezezlátnou a nezměknou.
- Přidáme kari koření, kurkumu a pálivou papriku. Promícháme a necháme koření chvíli povařit v oleji.
- Pak přilijeme kokosové mléko a rajčata. Přidáme cukr a sůl dle chuti. Promícháme a přivedeme směs k varu.
- Po zavedení varu snížíme teplotu a necháme omáčku vařit asi 10 minut, aby se spojily chutě a omáčka zhoustla.
- Přidáme osmahlé kuřecí maso zpět do omáčky a povaříme ještě 5-8 minut, dokud není maso úplně propečené a omáčka má krémovou konzistenci.
- Servírujeme kari s rýží nebo naan chlebem.