3. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Pikantní kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní kari s kuřecím masem je prostě recept, který zaručeně probudí vaše chuťové pohárky. Tato tradiční indická specialita kombinuje výrazné koření s běžným kuřecím masem, což vytváří harmonickou a bohatou chuťovou kombinaci. Pikantní omáčka s kari kořením dodá jídlu oživující šmrnc, zatímco kuřecí maso přidává výživné a bílkovinami bohaté sousto. Připravte si toto výjimečné jídlo, které vám rozzáří svůj jedinečným blendem chutí a vůní.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 g krájených rajčat (z konzervy)
  • 1 lžička cukru
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm kuřecí maso, dokud není zezlátlé z obou stran. Poté ho vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
  2. Na stejnou pánvi přidáme cibuli a česnek a dusíme je na středním ohni, dokud nezezlátnou a nezměknou.
  3. Přidáme kari koření, kurkumu a pálivou papriku. Promícháme a necháme koření chvíli povařit v oleji.
  4. Pak přilijeme kokosové mléko a rajčata. Přidáme cukr a sůl dle chuti. Promícháme a přivedeme směs k varu.
  5. Po zavedení varu snížíme teplotu a necháme omáčku vařit asi 10 minut, aby se spojily chutě a omáčka zhoustla.
  6. Přidáme osmahlé kuřecí maso zpět do omáčky a povaříme ještě 5-8 minut, dokud není maso úplně propečené a omáčka má krémovou konzistenci.
  7. Servírujeme kari s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *