17. 12. 2024
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo autentického pikantního jehněčího kari s rýží! Tento lahodný recept kombinuje něžné jehněčí maso s bohatými chutěmi koření, čerstvé zeleniny a krémového kokosového mléka. Ideální volba pro milovníky pikantních jídel. Uvařte si exotickou večeři snadno a rychle s naším krok za krokem průvodcem!
Suroviny
- 500g jehněčího masa, pokrájeného na kostky
- 1 červená cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička chilli prášku
- 400g plechovka rajčat, rozmačkaných
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 šálek hovězího nebo kuřecího vývaru
- 1 šálek jogurtu
- 1 hrst čerstvého koriandru, na jemno nasekaného
- 2 lžíce oleje
- Sůl a černý pepř dle chuti
- 1 šálek rýže Basmati
Postup
- V hrnci rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a osmažte další 1 minutu.
- Přidejte jehněčí maso a smažte, dokud není maso ze všech stran opečené.
- Přimíchejte kari koření, kurkumu, římský kmín a chilli. Dobře promíchejte a osmažte po dobu 2 minut, aby se uvolnily aroma.
- Přidejte rozmačkaná rajčata, rajčatový protlak a vývar. Zakryjte hrnec a nechte na mírném ohni vařit asi 30 minut nebo dokud není maso měkké.
- Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Když je maso měkké, přidejte jogurt a promíchejte. Vařte dalších 5 minut. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle vaší chuti.
- Podávejte nad rýží a posypejte nasekaným koriandrem.