1. 3. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Pikantní guláš se zeleninou je lahodná a sýtá chuťová bomba, která potěší vaše chuťové buňky. Skvělé spojení pikantního masa s paprikou a čerstvou zeleninou vytváří dokonalou kombinaci pro chutný oběd nebo večeři. Podívejte se na náš recept a připravte si tento lahodný pokrm snadno a rychle!
Suroviny
- 500g hovězího masa (krkovička nebo plec)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- 300 ml hovězího vývaru
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 2 brambory
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezezloutne.
- Přidejte na kostky nakrájenou papriku, rajčatový protlak, sladkou i pálivou papriku, kmín, sůl a pepř a nechte chvíli restovat.
- Zalijte hovězím vývarem a nechte vařit alespoň 1 hodinu na mírném ohni.
- Přidejte nakrájenou papriku, cuketu a brambory a vařte dalších 30 minut nebo dokud nezměknou.
- Pokud je guláš příliš řídký, můžete přidat trochu zahuštění.
- Po dochucení podávejte s chlebem nebo knedlíkem. Dobrou chuť!