17. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na chutnou a pikantní fazolovou polévku s česnekem? Tento recept vám přinese bohatou chuť fazolí, kořeněné papriky a výrazného cesnaku. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept, který jistě potěší vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 400g fazolí
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky mletého kmínu
- 500ml zeleninového vývaru
- 400g loupaných rajčat z konzervy
- 1 lžíce čerstvého citrónové šťávy
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte mletou papriku a kmín a nechte chvíli restovat, dokud se nezačne vonět.
- Přisypte fazole a zalijte zeleninovým vývarem.
- Nastrouhejte rajčata a přidejte je do hrnce společně s citrónovou šťávou.
- Osolte a opepřete dle chuti a nechte polévku vařit asi 20 minut.
- Hotovou polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou.