9. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní fazolová polévka je lahodný, chutný a zdravý recept, který zahřeje jak v chladných zimních dnech, tak i v létě. Tato polévka je plná výživných ingrediencí, jako jsou fazole, zelenina a koření, které společně vytvářejí vyváženou a sýtící chuť. Vyberte si z přírodních, nejlépe domácích fazolí a zeleniny, abyste získali maximální chuťový zážitek z této pikantní polévky. Připravte si tento recept a užijte si zdravý oběd či večeři plnou bohatého aroma a přitažlivé barvy.
Suroviny
- 400 g fazolí (černých nebo červených)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička červeného chilli koření (můžete přidat podle chuti)
- 400 g krájených rajčat
- 500 ml zeleninového vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
- Na servírování: koriandr a plátky limetky
Postup
- Fazole důkladně opláchněte a nechte okapat.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm jemně nakrájenou cibuli, česnek, červenou a zelenou papriku.
- Přidejte fazole a smažte je spolu s ostatními surovinami asi 5 minut, dokud se fazole neprohřejí.
- Přidejte mletou papriku, koriandr, kmín a červené chilli koření a promíchejte.
- Přidejte krájená rajčata a zeleninový vývar.
- Nechejte polévku vařit asi 20-30 minut, dokud se fazole nezměknou a omáčka nezhoustne.
- Ochutnejte polévku a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s posypem čerstvého koriandru a plátky limetky.