22. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Pikantní brazilská rybí paella
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní brazilská rybí paella je‍ lahodný pokrm plný exotických chutí a vůní. Tato ​tradiční brazilská verze paelly spojuje rybí⁢ maso s ‍pikantními ‍kořeněnými omáčkami a čerstvými bylinkami. Připravte si tento ⁤jednoduchý ⁣a chutný recept a⁤ pochutnejte si na pravé brazilské lahůdce.

Suroviny

  • 400g rybího masa (např. treska,‌ losos)
  • 200g krevet
  • 2⁤ hrnky rýže
  • 1 ⁢cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1⁤ půlka červeného papriky
  • 1 plechovka lilků
  • 1 plechovka⁤ rajčat
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička papriky
  • 1 ⁢lžička kurkumy
  • sůl, ​pepř

Postup

  1. Na⁤ pánvi ⁤rozehřejeme olivový olej a​ osmahneme na něm nasekanou cibuli ⁤a česnek.
  2. Přidáme ⁢nakrájenou papriku a necháme chvíli ⁣restovat.
  3. Přidáme na​ kousky nakrájené rybí maso a orestujeme.
  4. Následně přidáme⁤ rýži a osmahneme dozlatova.
  5. Přidáme papriku a kurkumu, promícháme a⁣ zalijeme kuřecím​ vývarem.
  6. Přidáme lilků a‌ rajčat nebo ‌rajčatový⁢ protlak a⁢ necháme vařit do ​měkka.
  7. Přidáme krevety ⁣a ‍dochutíme solí ⁤a‌ pepřem podle ‍chuti.
  8. Pokud je ‌třeba, ⁤dolijeme trochu ⁣vody, aby ⁢rýže byla‌ krémová.
  9. Podáváme horké posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *