22. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Pikantní brazilská rybí paella je lahodný pokrm plný exotických chutí a vůní. Tato tradiční brazilská verze paelly spojuje rybí maso s pikantními kořeněnými omáčkami a čerstvými bylinkami. Připravte si tento jednoduchý a chutný recept a pochutnejte si na pravé brazilské lahůdce.
Suroviny
- 400g rybího masa (např. treska, losos)
- 200g krevet
- 2 hrnky rýže
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 půlka červeného papriky
- 1 plechovka lilků
- 1 plechovka rajčat
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kurkumy
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku a necháme chvíli restovat.
- Přidáme na kousky nakrájené rybí maso a orestujeme.
- Následně přidáme rýži a osmahneme dozlatova.
- Přidáme papriku a kurkumu, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem.
- Přidáme lilků a rajčat nebo rajčatový protlak a necháme vařit do měkka.
- Přidáme krevety a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Pokud je třeba, dolijeme trochu vody, aby rýže byla krémová.
- Podáváme horké posypané nasekanou petrželkou.