8. 4. 2025
Autor: Stanislav Urban

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento exotický recept na pikantní brazilskou kuřecí moqueca, který vás okouzlí svými výraznými chutěmi a aromaty. Tato tradiční brazilská pokrm zahrnuje kuřecí maso, kokosové mléko a mix pikantních koření, který přináší nezapomenutelný gastronomický zážitek. Ideální volba pro milovníky pikantních jídel. Recept je jednoduchý na přípravu a vhodný i pro začátečníky. Dopřejte si kousek Brazílie na svém talíři!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa, nakrájeného na kostky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 3 rajčata, nakrájená na kostky
- 1 limeta, šťáva
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky chilli prášku
- 1 lžíce oleje
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Čerstvá koriandr nebo petržel na posypání
Postup
- V míse smíchejte kuřecí maso s limetovou šťávou, solí a černým pepřem. Nechte marinovat alespoň 10 minut.
- Na velké pánvi nebo v hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte kuřecí maso. Restujte, dokud maso nezačne získávat zlatavou barvu, asi 5 minut.
- Přidejte nasekaný česnek, cibuli a papriky. Restujte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut.
- Přimíchejte mletou papriku a chilli prášek a restujte další 1 minutu.
- Přidejte nakrájená rajčata a vařte, dokud se rajčata nerozpadnou a nenaváží šťávu, asi 5 minut.
- Zalijte kokosovým mlékem a vařte na mírném ohni, dokud kuře není úplně měkké a omáčka se trochu nezredukuje, asi 15 minut.
- Chuť upravte solí a pepřem. Podávejte teplé, posypané čerstvou koriandrem nebo petrželí.