8. 4. 2025
Autor: Stanislav Urban
Pikantní brazilská kuřecí moqueca
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento exotický recept na pikantní brazilskou kuřecí moqueca, který vás okouzlí svými výraznými chutěmi a aromaty. Tato tradiční brazilská pokrm zahrnuje kuřecí maso, kokosové mléko a mix pikantních koření, který přináší nezapomenutelný gastronomický zážitek. Ideální volba pro milovníky pikantních jídel. Recept je jednoduchý na přípravu a vhodný i pro začátečníky. Dopřejte si kousek Brazílie na svém talíři!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa, nakrájeného na kostky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 3 rajčata, nakrájená na kostky
  • 1 limeta, šťáva
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky chilli prášku
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Čerstvá koriandr nebo petržel na posypání

Postup

  1. V míse smíchejte kuřecí maso s limetovou šťávou, solí a černým pepřem. Nechte marinovat alespoň 10 minut.
  2. Na velké pánvi nebo v hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte kuřecí maso. Restujte, dokud maso nezačne získávat zlatavou barvu, asi 5 minut.
  3. Přidejte nasekaný česnek, cibuli a papriky. Restujte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut.
  4. Přimíchejte mletou papriku a chilli prášek a restujte další 1 minutu.
  5. Přidejte nakrájená rajčata a vařte, dokud se rajčata nerozpadnou a nenaváží šťávu, asi 5 minut.
  6. Zalijte kokosovým mlékem a vařte na mírném ohni, dokud kuře není úplně měkké a omáčka se trochu nezredukuje, asi 15 minut.
  7. Chuť upravte solí a pepřem. Podávejte teplé, posypané čerstvou koriandrem nebo petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *