26. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Phở – autentická vietnamská polévka s nudlemi plná exotických chutí a vůní. Naučte se připravit tuto lahodnou a zdravou specialitu z východní Asie doma!
Suroviny
- 500g hovězího masa (ramínko nebo roštěnec)
- 1 cibule
- 4 plátky zázvoru
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce koriandru
- 3 hřebíčky
- 1 lžička skořice
- 1 lžička černých pepřových zrníček
- 4 hřebíčky
- 2 lžičky soli
- 1 litr vývaru (hovězího nebo kuřecího)
- 400g rýžových nudlí
- 1 malá cibule nakrájená na tenké plátky
- 1 limeta
- Čerstvá bazalka a koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi osmahněte cibuli, zázvor, kmín, koriandr, hřebíček, skořici a pepř dozlatova.
- Přidejte nakrájené maso a osmahněte z obou stran.
- Přendejte vše do hrnce, zalijte vývarem a vařte asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Vezměte maso ven a nakrájejte na tenké plátky.
- Udělejte si rýžové nudle podle návodu na obalu.
- V misce si připravte porce nudlí, maso, plátky cibule a zalijte horkým vývarem z hrnce.
- K podání použijte limetu, bazalku, koriandr a podle chuti hořčici či srirachu.