12. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Phở – vietnamská polévka je tradiční jídlo vytvořené z hovězího masa, výpeček a koření, které dodává této polévce bohatou a aromatickou chuť. Tato lahodná polévka je známá pro svoji jemnou nudlovou základnu, která je doplněna ořechovou vůní a osvěžujícím dotykem bylinek. Vyberte si recept na Phở a vytvořte si autentickou vietnamskou polévku přímo ve vaší kuchyni.
Suroviny
- 400 g rýžových nudlí
- 500 g hovězího masa (krkovička nebo roštěnec)
- 1 cibule
- 5 cm zázvoru
- 2 hřebíčky
- 2 lžičky maletého skořice
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 limetka
- Sojová omáčka
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte na tenké plátky nakrájený zázvor a osmažte ho 1 minutu.
- Přidejte hovězí maso a osmažte je z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přidejte do hrnce vodu (asi 2 litry) a přiveďte k varu.
- Vodu dochuťte solí, pepřem, mletým kmínem, koriandrem a skořicí.
- Přidejte nastrouhanou kůru z limetky a hřebíčky.
- Nechejte polévku vařit přibližně 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- V druhém hrnci připravte nudle dle návodu na obalu.
- Po uvaření maso vyjměte z polévky, nakrájejte na tenké plátky.
- Přidejte do polévky připravené nudle a vařte ještě asi 5 minut.
- Polévku servírujte s plátky masa, nastrouhanou kůrou z limetky a sojovou omáčkou.