11. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Phở je tradiční vietnamská nudlová polévka, která je oblíbená po celém světě. Tato aromatická a chutná polévka je plná rýže, libového masa (nejčastěji hovězího) a čerstvých bylinek. Phở nabízí jedinečnou kombinaci koření, jako je kardamom, skořice a hřebíček, které dodávají jídlu bohatou a příjemnou chuť. Vyzkoušejte připravit si tuto autentickou vietnamskou specialitu a propadněte kouzlu Phở!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (přednostně s kostí)
- 2 cibule
- 4 kuličky nového koření
- 4 hřebíčky
- 1 lžíce koriandrových semínek
- 1 lžíce celého kmínu
- 1 lžíce černého pepře
- 2-3 l na vodu
- 300 g rýžových nudlí
- Šalotka
- Ředkvičky
- Thajská nebo vietnamská mátová nať
- Limetka
- Sojová omáčka
- Sója
- ¡Úhelu pláty
Postup
- Do hrnce dejte maso, cibuli, nové koření, hřebíčky, koriandrové semínka, kmín, černý pepř a zalijte vodou.
- Vše vařte na mírném ohni přibližně 2-3 hodiny, dokud se maso nezačne rozpadat.
- Pokud se uvařené maso plástečky nerozpadá, vyjměte ho z vývaru a nakrájejte na tenké plátky.
- Ocetněte polévku sojovou omáčkou a osolte podle chuti.
- Rýžové nudle vařte podle návodu na obalu.
- Na talíři nejprve dejte vařené nudle a poté na ně maso.
- Polévku zalijte vroucím vývarem a přidejte nadrobno pokrájenou šalotku, čerstvé ředkvičky, mátovou nať a nasekanou limetku.
- Na okořenění můžete použít také thajskou nebo vietnamskou mátovou nať, sojovou omáčku, sóju a ¡úhelu pláty.
- Podávejte ihned a dobrou chuť!