26. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Phở – tradiční polévka z Vietnamu.
zdroj: Recepty 24/7

Phở – tradiční vietnamská polévka plná exotických chutí a vůní. Vychutnejte si parádní kombinaci nudlového základu, křehkého mraženého masa a šťavnatého zelení. Zařaďte do svého jídelníčku tuto autentickou vietnamskou pochoutku plnou zdravých bylinek a koření. S Phở zažijete jedinečný gastronomický zážitek, který si zamilujete. Připravte si jednoduchou, přesto lahodnou polévku z Vietnamu a naučte se vyjádřit svou lásku k vietnamské kuchyni prostřednictvím Phở!

Suroviny:

  • 400 g rýžových nudlí
  • 500 g hovězího masa (např. maso na buvolí kousky nebo líčka)
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1 hladká rajčata
  • 2 lžičky vývarové pasty
  • 2 lžičky rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce čerstvého citronového šťávy
  • 2 l litru vody
  • čerstvá máta, fazolové klíčky, koriandr a bazalka na ozdobu

Postup:

  1. Krájejte maso na tenké plátky a cibuli na tenké kolečka.
  2. Do hrnce přidejte olej a rozpálte ho. Poté přidejte cibuli a hřebíček a smažte, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidejte maso a na středním ohni smažte, dokud nezezelená.
  4. Přidejte rajče, vývarovou pastu, rybí omáčku a cukr. Směs vařte zhruba 2 minuty.
  5. Přidejte vodu a povařte polévku bez víka minimálně 2 hodiny, případně déle.
  6. V mezičase si uvařte nudle podle návodu na obalu.
  7. Polévku sceďte a podávejte s uvařenými nudlemi. Na ozdobu můžete přidat čerstvou máty, fazolové klíčky, koriandr a bazalku. Konečnou chuť ozvláští citronová šťáva. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *