24. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Phở – tradicionální vietnamská polévka.
zdroj: Recepty 24/7

Phở je slavná tradicionální vietnamská polévka, která rozžhaví vaše chuťové buňky. Tato vůně plná bylin a koření vás přenese do ulic Hanoje. Proveďte si exotickou kulinářskou cestu s tímto jedinečným receptem na Phở a vychutnejte si bohatou, aromatickou a lahodnou polévku, která je plná kousků nadýchaných nudlí, šťavnatého masa a čerstvé zeleniny. Ponořte se do autentického vietnamského jídla a užijte si skutečnou chuťovou explozi.

Suroviny:

  • 200 g hovězího masa (řídké plátky)
  • 400 g rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 2 kousky skořice
  • 1 l vývar (hovězí, kuřecí nebo zeleninový)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce oleje
  • čerstvá koriandrová nať
  • čerstvé mátové lístky
  • hrst fazolových výhonků
  • 1 červená paprika
  • 2 limetky

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli spolu s hřebíčkem a skořicí, dokud cibule nezezlátne.
  2. Přidejte hovězí maso a krátce osmahněte z obou stran.
  3. Zalijte vývarem a přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Vařte přibližně 20 minut na mírném ohni.
  4. V dalším hrnci si připravte vodu a přiveďte ji k varu. Vařte v ní rýžové nudle podle návodu na obalu. Poté je sceďte a opláchněte studenou vodou.
  5. Do polévky přidejte vařené nudle a promíchejte.
  6. Nakrájejte papriku na tenké plátky. Naservírujte polévku do hlubokých talířů, ozdobte koriandrovou natí, mátovými lístky, fazolovými výhonky, plátky papriky a limetkovou šťávou.
  7. Phở podávejte horkou, ideálně s podzimním nebo zimním zeleninovým salátem jako přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *