8. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Phở hovězí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Phở hovězí polévka – tradiční vietnamský recept s příjemně aromatickým hovězím vývarem, jemnými nudlemi a chutným hovězím masem. Ponořte se do autentického asijského světa chutí s tímto oblíbeným pokrmem plným exotických bylinek, jako je koriandr a thajská bazalka. Vyzkoušejte tento nezaměnitelný kulinářský zážitek doma a potěšte své chuťové buňky skvělou a zdravou alternativou ke klassickým polévkám.

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (vývarové nebo zadní)
  • 200 g rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžička římského kmínu
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky koriandru
  • 1 lžíce rybího omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce nahraditelného sladidla
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá mátová nebo koriandrová nať (na ozdobu)

Postup

  1. Na grilu nebo na pánvi opečte cibuli a hřebíček, dokud se cibule nezarumělá.
  2. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu.
  3. Pokud používáte vývarové maso, nejprve ho dejte vařit ve vodě až do měkka.
  4. Do vroucí vody přidejte opékanou cibuli, hřebíček, koriandr, kmín, skořici, rybí omáčku, sójovou omáčku a sladidlo.
  5. Povarte asi 10 minut, aby se všechny přísady propojily.
  6. Uvařte rýžové nudle podle pokynů na obalu.
  7. Vyjměte hovězí maso z vývaru a nakrájejte ho na tenké plátky.
  8. Do číše dejte uvařené rýžové nudle, na vrch na sebe pokládejte plátky hovězího masa.
  9. Přilijte vývar a ozdobte s mátovým nebo koriandrovým listem.
  10. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  11. Phở podávejte horké. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *