8. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Phở hovězí polévka – tradiční vietnamský recept s příjemně aromatickým hovězím vývarem, jemnými nudlemi a chutným hovězím masem. Ponořte se do autentického asijského světa chutí s tímto oblíbeným pokrmem plným exotických bylinek, jako je koriandr a thajská bazalka. Vyzkoušejte tento nezaměnitelný kulinářský zážitek doma a potěšte své chuťové buňky skvělou a zdravou alternativou ke klassickým polévkám.
Suroviny
- 400 g hovězího masa (vývarové nebo zadní)
- 200 g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 lžička římského kmínu
- 2 lžičky skořice
- 2 lžičky koriandru
- 1 lžíce rybího omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce nahraditelného sladidla
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá mátová nebo koriandrová nať (na ozdobu)
Postup
- Na grilu nebo na pánvi opečte cibuli a hřebíček, dokud se cibule nezarumělá.
- Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu.
- Pokud používáte vývarové maso, nejprve ho dejte vařit ve vodě až do měkka.
- Do vroucí vody přidejte opékanou cibuli, hřebíček, koriandr, kmín, skořici, rybí omáčku, sójovou omáčku a sladidlo.
- Povarte asi 10 minut, aby se všechny přísady propojily.
- Uvařte rýžové nudle podle pokynů na obalu.
- Vyjměte hovězí maso z vývaru a nakrájejte ho na tenké plátky.
- Do číše dejte uvařené rýžové nudle, na vrch na sebe pokládejte plátky hovězího masa.
- Přilijte vývar a ozdobte s mátovým nebo koriandrovým listem.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Phở podávejte horké. Dobrou chuť!