22. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Phở bo je tradiční vietnamská nudlová polévka plná chutí a vůní. Tato lahodná polévka obsahuje hovězí maso, rýžové nudle a aromatické bylinky a koření. Vyzkoušejte recept na Phở bo a dejte svému podnebí exotickou chuť Vietnamu.
Suroviny
- 500g hovězího masa (hovězí krk nebo roštěnec)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 kus skořice
- 1 lžička nového koření
- 1 lžička černých pepřových zrnek
- 1 kardamomový lusk
- 1 lžička soli
- 400g rýžových nudlí
- 1 cibule, nakrájená na tenké kolečka
- 1 půlka limetky
- čerstvá bazalka, máta, koriandr a hořčice
Postup
- Na plechu nebo na pánvi opečeme cibuli a koření a dáme je do hrnce.
- Maso omyjeme a přidáme do hrnce spolu s 2 litry vody. Přivedeme k varu a stáhneme teplotu na minimum, necháme vařit minimálně 1,5 hodiny.
- V druhém hrnci přivedeme k varu vodu a vaříme v ní nudle dle návodu na balení. Opláchneme pod tekoucí vodou a scedíme.
- Po uvaření masa ho vyjmeme z vývaru a nakrájíme na tenké plátky.
- Do polévky přidáme nakrájenou cibuli a vaříme ještě 10 minut.
- Do každé misky dáme porci vařených nudlí, plátky masa a zalijeme horkou polévkou. Ozdobíme bylinkami a přidáme limetku.