8. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho bo – vietnamský nudlový vývar.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte úžasný vietnamský recept na tradiční Pho bo – lahodný nudlový vývar s hovězím masem, plný exotických chutí a aromat. Naučte se připravit tento oblíbený pokrm z asijské kuchyně a obohaťte svůj jídelníček o zdravou a chutnou alternativu. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si lahodnou kuchyni Vietnamu!

Suroviny

  • 400g hovězího masa (na nudlový vývar)
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky letního kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička fenyklu
  • 200g rýžových nudlí
  • 1 limetka
  • čerstvá koriandr
  • čerstvá mátová lístky
  • sojová omáčka
  • hoisin omáčka

Postup

  1. Na začátek připravte vývar. Do hrnce nalijte vodu a přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, hřebíčky, zázvor, skořici, koriandr, letní kmín a fenykl. Vařte vše asi 1-2 hodiny, dokud se aroma koření dostatečně nepromísí do vývaru.
  2. Po uvaření vývaru přidejte do něj hovězí maso a vařte dalších 30 minut, dokud není maso kompletně uvařené.
  3. Olej natřete na pánvi a osmahněte na ní hovězí maso až bude dokonale smažená.
  4. V jiném hrnci uvařte rýžové nudle dle pokynů na obalu.
  5. Na talíř dejte připravené nudle a na ně nakrájené smažené maso. Zalijte horkým vývarem s masem a dochuťte citronovou šťávou, sojovou omáčkou a hoisin omáčkou. Na vrch posypte čerstvým koriandrem a mátou.
  6. Nyní si můžete vychutnat svou skvělou a chutnou Pho bo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *