8. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte úžasný vietnamský recept na tradiční Pho bo – lahodný nudlový vývar s hovězím masem, plný exotických chutí a aromat. Naučte se připravit tento oblíbený pokrm z asijské kuchyně a obohaťte svůj jídelníček o zdravou a chutnou alternativu. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si lahodnou kuchyni Vietnamu!
Suroviny
- 400g hovězího masa (na nudlový vývar)
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky letního kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička fenyklu
- 200g rýžových nudlí
- 1 limetka
- čerstvá koriandr
- čerstvá mátová lístky
- sojová omáčka
- hoisin omáčka
Postup
- Na začátek připravte vývar. Do hrnce nalijte vodu a přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, hřebíčky, zázvor, skořici, koriandr, letní kmín a fenykl. Vařte vše asi 1-2 hodiny, dokud se aroma koření dostatečně nepromísí do vývaru.
- Po uvaření vývaru přidejte do něj hovězí maso a vařte dalších 30 minut, dokud není maso kompletně uvařené.
- Olej natřete na pánvi a osmahněte na ní hovězí maso až bude dokonale smažená.
- V jiném hrnci uvařte rýžové nudle dle pokynů na obalu.
- Na talíř dejte připravené nudle a na ně nakrájené smažené maso. Zalijte horkým vývarem s masem a dochuťte citronovou šťávou, sojovou omáčkou a hoisin omáčkou. Na vrch posypte čerstvým koriandrem a mátou.
- Nyní si můžete vychutnat svou skvělou a chutnou Pho bo.