24. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho Bo, vietnamská polévka s hovězím masem.
zdroj: Recepty 24/7

Chutná vietnamská polévka Pho Bo s hovězím masem je skvělou volbou pro milovníky exotické kuchyně. Naučte se připravit tento lahodný vietnamský pokrm doma s naším jednoduchým receptem!

Suroviny

  • 400g hovězího masa
  • 1 velká cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 lžička koriandru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička sůl
  • 400g rýžových nudlí
  • 1 l divokého zeleného hrášku
  • 1 miska mungo klíčků
  • čerstvá koriandrova nať
  • čerstvé jalapeño papričky

Postup

  1. Nejprve si připravíme vývar. Do hrnce dáme 2 litry vody, přidáme na půlky rozkrojenou cibuli, hřebíček, koriandr a sůl. Vaříme asi 1 hodinu, dokud nepřijme chuť.
  2. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a spaříme vroucí vodou asi 1 minutu. Maso opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  3. Do vývaru přidáme rybí omáčku, cukr a na plátky nakrájené hovězí maso. Necháme vařit dalších 10 minut.
  4. Rýžové nudle podle návodu na obalu uvaříme a necháme okapat.
  5. Na dně každého mísy rozdělíme nudle, plátky hovězího masa a mungo klíčky. Nalijeme horký vývar a ozdobíme hráškem, koriandrem a papričkami.
  6. Pho Bo podáváme horké s okurkou a limetkou do stisknutí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *