24. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutná vietnamská polévka Pho Bo s hovězím masem je skvělou volbou pro milovníky exotické kuchyně. Naučte se připravit tento lahodný vietnamský pokrm doma s naším jednoduchým receptem!
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 1 velká cibule
- 4 hřebíčky
- 1 lžička koriandru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička sůl
- 400g rýžových nudlí
- 1 l divokého zeleného hrášku
- 1 miska mungo klíčků
- čerstvá koriandrova nať
- čerstvé jalapeño papričky
Postup
- Nejprve si připravíme vývar. Do hrnce dáme 2 litry vody, přidáme na půlky rozkrojenou cibuli, hřebíček, koriandr a sůl. Vaříme asi 1 hodinu, dokud nepřijme chuť.
- Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a spaříme vroucí vodou asi 1 minutu. Maso opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Do vývaru přidáme rybí omáčku, cukr a na plátky nakrájené hovězí maso. Necháme vařit dalších 10 minut.
- Rýžové nudle podle návodu na obalu uvaříme a necháme okapat.
- Na dně každého mísy rozdělíme nudle, plátky hovězího masa a mungo klíčky. Nalijeme horký vývar a ozdobíme hráškem, koriandrem a papričkami.
- Pho Bo podáváme horké s okurkou a limetkou do stisknutí.