14. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho Bo Vietnamská polévka s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Pho Bo je tradiční vietnamská polévka plná exotických chutí a vůní. Tato lahodná a výživná polévka je připravena z hovězího masa, rýžových nudlí, bylinek a koření jako badyán, hřebíček a skořice. Vyzkoušejte tento autentický recept na Pho Bo a přenesete se do uliček Vietnamu. Naše kuchařská příručka vám krok za krokem ukáže, jak si připravit tuto lahodnou vietnamskou specialitu.

Suroviny

  • 400g hovězího masa (na nudle)
  • 1 cibule
  • 5 hřebíčků
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička černého pepře
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 400g rýžových nudlí
  • 1 limeta
  • čerstvá koriandr na posypání

Postup

  1. Na pánvi opečeme cibuli, hřebíček, nové koření, koriandr, zázvor, skořici, kmín a pepř, dokud nezačnou vonět.
  2. Přisypeme rybí omáčku a zalijeme 1,5 litrem vody. Přiveďte k varu a vařte 30 minut.
  3. Odstavte a nechte vychladnout, pak scedíme a přidáme naslano.
  4. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na pánvi.
  5. V hrnci uvaříme nudle dle návodu na obalu. Nudle scedíme a rozdělíme do polévkových mís.
  6. Na nudle přidáme osmažené hovězí maso a zalijeme vroucím vývarem.
  7. Polévku ozdobíme limetkou a čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *