2. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentickou vietnamskou kuchyni s lahodnou polévkou Pho bo plnou výrazných chutí hovězího masa, bylinek a koření. Naučte se připravit tento tradiční pokrm doma a okuste exotickou chuť Asie.
Suroviny
- 500g hovězího masa (např. roštěnka)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 lžička nového koření
- 2 lžičky koriandru semínka
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička karafiátů
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička soli
- 400g rýže pho
- 1 chilli paprička
- 1 limeta
- čerstvý koriandr na ozdobu
- čerstvá máta na ozdobu
Postup
- Na pánvi usušte cibuli a koření (hřebíček, nové koření, koriandr semínka, kmín, karafiáty) a lehce je osmažte.
- Do hrnce dejte hovězí maso a zalijte vodou. Přidejte osmaženou cibuli a koření, cukr a sůl. Duste 1-2 hodiny, až je maso měkké.
- Vrchovatě ve velkém hrnci vařte vodu a uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Pěkně očistěte zeleně a také rozkrájejte. Omyjte chilli dopřejte. Rozkrájejte limetku po půlku.
- Uvařte nádhernou sklenici, plechovku pro Pho nudle, ke které si každý dosladí chilli, limetkou a zelení.