2. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho bo – vietnamská polévka s hovězím masem.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si autentickou vietnamskou kuchyni s lahodnou polévkou Pho bo plnou výrazných chutí hovězího masa, bylinek a koření. Naučte se připravit tento tradiční pokrm doma a okuste exotickou chuť Asie.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. roštěnka)
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžička nového koření
  • 2 lžičky koriandru semínka
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička karafiátů
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • 400g rýže pho
  • 1 chilli paprička
  • 1 limeta
  • čerstvý koriandr na ozdobu
  • čerstvá máta na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi usušte cibuli a koření (hřebíček, nové koření, koriandr semínka, kmín, karafiáty) a lehce je osmažte.
  2. Do hrnce dejte hovězí maso a zalijte vodou. Přidejte osmaženou cibuli a koření, cukr a sůl. Duste 1-2 hodiny, až je maso měkké.
  3. Vrchovatě ve velkém hrnci vařte vodu a uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu.
  4. Pěkně očistěte zeleně a také rozkrájejte. Omyjte chilli dopřejte. Rozkrájejte limetku po půlku.
  5. Uvařte nádhernou sklenici, plechovku pro Pho nudle, ke které si každý dosladí chilli, limetkou a zelení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *