29. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Naše vietnamská polévka s hovězím masem, známá jako Pho bo, je dokonalou kombinací čerstvých bylinek, přírodních koření a lahodných nudlí. Uvařte tento autentický recept, abyste si doma užili tenké plátky hovězího masa, které se spojují s bohatým vývarem. Pho bo je zároveň vysoce živinové jídlo, které vám dopřeje příjemnou teplou polévku naplněnou exotickými chutěmi. Užijte si přípravu a ochutnejte kousek Vietnamu ve svém talíři!
Suroviny
- 400 g hovězího masa (ideálně roštěné)
- 200 g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička chilli papriček (volitelné)
- 1 l citronové trávy
- 4 lžíce čerstvého koriandru (na ozdobu)
- 4 lžíce nakrájeného zeleného chřestu (na ozdobu)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Maso nakrájejte na tenké plátky.
- V hrnci s vařící vodou uvařte nudle podle pokynů na obalu. Opláchněte studenou vodou a nechte stranou.
- Cibuli a česnek jemně nasekejte. Papriku a mrkev nakrájejte na tenké nudličky.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli, česnek, papriku a mrkev. Přidejte maso a osmahněte z obou stran.
- Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, koriandr, kmín a chilli papričky (pokud používáte). Promíchejte a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte citronovou trávu a zalijte 1,5 litrem vody. Přiveďte k varu a vařte asi 30 minut, nebo dokud není maso měkké.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Při servírování rozmístěte nudle do mísy a zalijte horkou polévkou s masem. Ozdobte čerstvým koriandrem a zeleným chřestem.