29. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Pho bo – vietnamská polévka s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Naše vietnamská polévka s hovězím masem, známá jako Pho bo, je dokonalou kombinací čerstvých bylinek, přírodních koření a lahodných nudlí. Uvařte tento autentický recept, abyste si doma užili tenké plátky hovězího masa, které se spojují s bohatým vývarem. Pho bo je zároveň vysoce živinové jídlo, které vám dopřeje příjemnou teplou polévku naplněnou exotickými chutěmi. Užijte si přípravu a ochutnejte kousek Vietnamu ve svém talíři!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (ideálně roštěné)
  • 200 g rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička chilli papriček (volitelné)
  • 1 l citronové trávy
  • 4 lžíce čerstvého koriandru (na ozdobu)
  • 4 lžíce nakrájeného zeleného chřestu (na ozdobu)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky.
  2. V hrnci s vařící vodou uvařte nudle podle pokynů na obalu. Opláchněte studenou vodou a nechte stranou.
  3. Cibuli a česnek jemně nasekejte. Papriku a mrkev nakrájejte na tenké nudličky.
  4. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli, česnek, papriku a mrkev. Přidejte maso a osmahněte z obou stran.
  5. Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, koriandr, kmín a chilli papričky (pokud používáte). Promíchejte a vařte dalších 5 minut.
  6. Přidejte citronovou trávu a zalijte 1,5 litrem vody. Přiveďte k varu a vařte asi 30 minut, nebo dokud není maso měkké.
  7. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  8. Při servírování rozmístěte nudle do mísy a zalijte horkou polévkou s masem. Ozdobte čerstvým koriandrem a zeleným chřestem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *