4. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Uvařte si lahodnou vietnamskou polévku s hovězím masem doma! Recept na Pho bo je snadný a rychlý, a přesto vás okouzlí bohatou chutí exotických ingrediencí. Vyzkoušejte tento tradiční vietnamský pokrm a dopřejte si jedinečný zážitek z exotické kuchyně.
Suroviny
- 500g hovězího masa (řízek nebo hovězí kostka)
- 1 velká cibule
- 3 hřebíčky
- 1 kousek zázvoru (asi 5 cm)
- 1 lžíce koriandrových semínek
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička kardamomu
- 1 lžička kmínu
- 100g rýžových nudlí
- 1 limetka
- čerstvá mátová nebo koriandrová nať
- sojová omáčka
- rybí omáčka
- hořčice
Postup
- Na pánev dejte cibuli a hřebíček. Směs osmažte, dokud cibule nezčerná.
- Do hrnce dejte hovězí maso, zalijte vodou a přidejte osmaženou cibuli a zbytek koření (kromě limetky a bylinek).
- Vše vařte 2-3 hodiny, dokud maso není měkké.
- Vynechte maso, přeceďte vývar a vraťte ho zpět do hrnce. Dochutíme omáčkami.
- Vlastní hotovou polévku zalijeme vařenými nudlemi, nakrájeným masem a limetkovou šťávou.
- Podávejte s čerstvým bylinkami a hořčicí. Dobrou chuť!