7. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho bo- vietnamská polévka s hovězím.
zdroj: Recepty 24/7

Pho bo je tradiční vietnamská polévka s hovězím masem, jemnými nudlemi a aromatickou zeleninou. Připravte si domácí verzi tohoto lahodného pokrmu a okusíte autentickou chuť východní kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si lahodnou vietnamskou polévku Pho bo jednoduše doma.

Suroviny

  • 400g hovězího masa (řízek)
  • 1 cibule
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžička koření Pho
  • 4 plátky zázvoru
  • 2 houby shitake
  • 200g rýžových nudlí
  • 1 limeta
  • čerstvý koriandr
  • čerstvá mátová nať
  • sojová omáčka
  • rybí omáčka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Osolte a opepřete hovězí maso a osmažte ho na pánvi dozlatova. Pak ho dejte stranou.
  2. Na stejné pánvi opečte na suchu cibuli nakrájenou na půlkolečka a hřebíčky, koření Pho a zázvor. Poté přidejte houby shitake a osmažte je také.
  3. V hrnci přiveďte k varu vodou a přidejte smaženou cibuli, houby a koření. Vařte asi hodinu na mírném plameni.
  4. Mezitím si připravte rýžové nudle podle návodu na obalu.
  5. Poté odeberte vařící vývar ze sporáku a zceděte ho přes sítko.
  6. Na talíři servírujte připravené nudle, na ně přidejte plátky masa, zalijte horkým vývarem a ozdobte limetou, koriandrem a mátovou naťí. Podávejte s doplňky jako sojová omáčka a rybí omáčka.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *