7. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho bo je tradiční vietnamská polévka s hovězím masem, jemnými nudlemi a aromatickou zeleninou. Připravte si domácí verzi tohoto lahodného pokrmu a okusíte autentickou chuť východní kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si lahodnou vietnamskou polévku Pho bo jednoduše doma.
Suroviny
- 400g hovězího masa (řízek)
- 1 cibule
- 2 hřebíčky
- 1 lžička koření Pho
- 4 plátky zázvoru
- 2 houby shitake
- 200g rýžových nudlí
- 1 limeta
- čerstvý koriandr
- čerstvá mátová nať
- sojová omáčka
- rybí omáčka
- sůl, pepř
Postup
- Osolte a opepřete hovězí maso a osmažte ho na pánvi dozlatova. Pak ho dejte stranou.
- Na stejné pánvi opečte na suchu cibuli nakrájenou na půlkolečka a hřebíčky, koření Pho a zázvor. Poté přidejte houby shitake a osmažte je také.
- V hrnci přiveďte k varu vodou a přidejte smaženou cibuli, houby a koření. Vařte asi hodinu na mírném plameni.
- Mezitím si připravte rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Poté odeberte vařící vývar ze sporáku a zceděte ho přes sítko.
- Na talíři servírujte připravené nudle, na ně přidejte plátky masa, zalijte horkým vývarem a ozdobte limetou, koriandrem a mátovou naťí. Podávejte s doplňky jako sojová omáčka a rybí omáčka.