18. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho bo“ – vietnamská nudlová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Pho bo je tradiční vietnamská nudlová polévka plná chuti a exotických ingrediencí. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se na chuti do ulic Hanoje. Jemná hovězí masová vývar s bylinkami a kořením, podávaný s nudlemi a čerstvými bylinkami, je lahodným jídlem, které vás zahřeje i potěší vaše chuťové buňky. Zkuste si připravit Pho bo doma a okořeníte si tak svou kulinářskou zkušenost.

Suroviny

  • 400g hovězího masa (případně kuřecího)
  • 400g rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 2 hřebíčky
  • 2 lžičky koriandru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička fenyklu
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžička černých pepřových kuliček
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • Limetka, za chuti lime, máta, bazalka, jalapeňo paprička, opečená cibulka

Postup

  1. Na pánvi opečeme koření – hřebíček, koriandr, skořici, fenykl, pepřové kuličky – dokud nezačne vonět.
  2. V hrnci přivedeme k varu vodu a přidáme opečené koření, nakrájenou cibuli, rybí omáčku a cukr.
  3. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme do vroucí vody. Vaříme asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
  4. V druhém hrnci vaříme rýžové nudle dle návodu na obalu.
  5. Hotovou polévku sceďte a dochuťte podle chuti rybí omáčkou, limetkou a dalšími ingrediencemi.
  6. Do mísy dejte uvařené nudle a přelijte horkou polévkou s masem. Ozdobte lístky máty, bazalky, jalapeňo papričkou a opečenou cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *