18. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho bo je tradiční vietnamská nudlová polévka plná chuti a exotických ingrediencí. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se na chuti do ulic Hanoje. Jemná hovězí masová vývar s bylinkami a kořením, podávaný s nudlemi a čerstvými bylinkami, je lahodným jídlem, které vás zahřeje i potěší vaše chuťové buňky. Zkuste si připravit Pho bo doma a okořeníte si tak svou kulinářskou zkušenost.
Suroviny
- 400g hovězího masa (případně kuřecího)
- 400g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 2 hřebíčky
- 2 lžičky koriandru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička fenyklu
- 2 hřebíčky
- 1 lžička černých pepřových kuliček
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- Limetka, za chuti lime, máta, bazalka, jalapeňo paprička, opečená cibulka
Postup
- Na pánvi opečeme koření – hřebíček, koriandr, skořici, fenykl, pepřové kuličky – dokud nezačne vonět.
- V hrnci přivedeme k varu vodu a přidáme opečené koření, nakrájenou cibuli, rybí omáčku a cukr.
- Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme do vroucí vody. Vaříme asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- V druhém hrnci vaříme rýžové nudle dle návodu na obalu.
- Hotovou polévku sceďte a dochuťte podle chuti rybí omáčkou, limetkou a dalšími ingrediencemi.
- Do mísy dejte uvařené nudle a přelijte horkou polévkou s masem. Ozdobte lístky máty, bazalky, jalapeňo papričkou a opečenou cibulkou.