2. 1. 2025
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objevte autentický recept na vietnamskou hovězí polévku Pho Bo, plnou bohatých chutí a zdravých ingrediencí. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto povznášejícího jídla s jemným hovězím masem a aromatickým vývarem. Ideální pro každého milovníka asijské kuchyně! Připravte si u sebe doma skvělou Pho polévku, která zahřeje tělo i duši.
Suroviny
- 1 kg hovězí kostí
- 500 g hovězího masa (ideálně roštěná nebo zadní)
- 3 l vody
- 2 cibule, opečené do zlatova
- 1 zázvorový kořen, opečený
- 3 hvězdičky badyánu
- 2 skořicové tyčinky
- 5 kuliček celého nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 2 lžíce rybí omáčky
- Sůl podle chuti
- Rýžové nudle
- Na ozdobu: čerstvý koriandr, nakrájená jarní cibulka, bazalka, plátky limetky
Postup
- Namočte hovězí kosti do studené vody a nechejte je asi 2 hodiny odstát, poté vodu vyměňte, kosti opláchněte.
- Připravte si velký hrnec, dejte do něj kosti, zalejte 3 l čisté vody a přiveďte k varu.
- Jakmile voda začne vařit, odstraňte vzniklou pěnu a tuk z povrchu.
- Přidejte opečené cibule a zázvor spolu s kořením (badyán, skořice, nové koření, černý pepř).
- Ztlumte plamen a nechte vývar jemně probublávat asi 6 hodin. Během vaření můžete podle potřeby dodávat vodu, aby kosti byly stále ponořené.
- Mezitím si připravte hovězí maso – můžete ho nakrájet na tenké plátky.
- Hrnec se surovinami sceďte, koření a zeleninu vyhoďte a maso vyjměte.
- Ochuťte vývar rybí omáčkou a solí.
- Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu.
- Do mís vložte hotové nudle, na ně rozložte plátky syrového masa a zalijte horkým vývarem (maso se ve vývaru rychle uvaří).
- Polévku ozdobte čerstvým koriandrem, jarní cibulkou, bazalkou a plátky limetky.