2. 1. 2025
Autor: Michal Němeček
Pho bo vietnamská hovězí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Objevte autentický recept na vietnamskou hovězí polévku Pho Bo, plnou bohatých chutí a zdravých ingrediencí. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto povznášejícího jídla s jemným hovězím masem a aromatickým vývarem. Ideální pro každého milovníka asijské kuchyně! Připravte si u sebe doma skvělou Pho polévku, která zahřeje tělo i duši.

Suroviny

  • 1 kg hovězí kostí
  • 500 g hovězího masa (ideálně roštěná nebo zadní)
  • 3 l vody
  • 2 cibule, opečené do zlatova
  • 1 zázvorový kořen, opečený
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 2 skořicové tyčinky
  • 5 kuliček celého nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • Sůl podle chuti
  • Rýžové nudle
  • Na ozdobu: čerstvý koriandr, nakrájená jarní cibulka, bazalka, plátky limetky

Postup

  • Namočte hovězí kosti do studené vody a nechejte je asi 2 hodiny odstát, poté vodu vyměňte, kosti opláchněte.
  • Připravte si velký hrnec, dejte do něj kosti, zalejte 3 l čisté vody a přiveďte k varu.
  • Jakmile voda začne vařit, odstraňte vzniklou pěnu a tuk z povrchu.
  • Přidejte opečené cibule a zázvor spolu s kořením (badyán, skořice, nové koření, černý pepř).
  • Ztlumte plamen a nechte vývar jemně probublávat asi 6 hodin. Během vaření můžete podle potřeby dodávat vodu, aby kosti byly stále ponořené.
  • Mezitím si připravte hovězí maso – můžete ho nakrájet na tenké plátky.
  • Hrnec se surovinami sceďte, koření a zeleninu vyhoďte a maso vyjměte.
  • Ochuťte vývar rybí omáčkou a solí.
  • Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu.
  • Do mís vložte hotové nudle, na ně rozložte plátky syrového masa a zalijte horkým vývarem (maso se ve vývaru rychle uvaří).
  • Polévku ozdobte čerstvým koriandrem, jarní cibulkou, bazalkou a plátky limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *