20. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční vietnamskou hovězí polévku Pho Bo doma s tímto jednoduchým a chutným receptem. Ponořte se do bohatých chutí a vůní orientální kuchyně s touto lahodnou polévkou plnou čerstvých bylinek, hovězího masa a koření. Nechte se unést do světa exotiky s Pho Bo!
Suroviny
- 500g hovězího masa (kližka nebo roštěnec)
- 1 cibule
- 1 kousek zázvoru (asi 5 cm)
- 2 hřebíčky
- 2 kuličky nového koření
- 1 polévková lžíce rybí omáčky
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 200g rýžových nudlí
- čerstvá zelenina (mungo klíčky, lístky máty, jalapeňo paprička, bazalka)
- lístky koriandru
- 1 limeta
Postup
- Na pánvi osmahněte na suchu nadrobno nakrájenou cibuli a zázvor. Přidejte hřebíček a nové koření a za častého míchání poduste.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a smažte ho dozlatova.
- Zalijte vodou a nechte vařit, dokud maso není měkké. Poté maso vyjměte, osolte vývar, přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr.
- V dalším hrnci uvařte nudle dle návodu na obalu.
- Do misek rozdělte uvařené nudle, na nudle nařeďte hovězí vývar a do polévky přidejte vařené hovězí maso.
- Na závěr ozdobte polévku čerstvou zeleninou, lístky koriandru a pokapejte šťávou z limety.