20. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho Bo – vietnamská hovězí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční vietnamskou hovězí polévku Pho Bo doma s tímto jednoduchým a chutným receptem. Ponořte se do bohatých chutí a vůní orientální kuchyně s touto lahodnou polévkou plnou čerstvých bylinek, hovězího masa a koření. Nechte se unést do světa exotiky s Pho Bo!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (kližka nebo roštěnec)
  • 1 cibule
  • 1 kousek zázvoru (asi 5 cm)
  • 2 hřebíčky
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 polévková lžíce rybí omáčky
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 200g rýžových nudlí
  • čerstvá zelenina (mungo klíčky, lístky máty, jalapeňo paprička, bazalka)
  • lístky koriandru
  • 1 limeta

Postup

  1. Na pánvi osmahněte na suchu nadrobno nakrájenou cibuli a zázvor. Přidejte hřebíček a nové koření a za častého míchání poduste.
  2. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a smažte ho dozlatova.
  3. Zalijte vodou a nechte vařit, dokud maso není měkké. Poté maso vyjměte, osolte vývar, přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr.
  4. V dalším hrnci uvařte nudle dle návodu na obalu.
  5. Do misek rozdělte uvařené nudle, na nudle nařeďte hovězí vývar a do polévky přidejte vařené hovězí maso.
  6. Na závěr ozdobte polévku čerstvou zeleninou, lístky koriandru a pokapejte šťávou z limety.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *