2. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit domácí vietnamskou specialitu – Pho Bo, tedy lahodnou hovězí polévku plnou exotických chutí a vůní. S tímto receptem se ocitnete na oblíbené asijské uličce a vaše chuťové buňky vám budou vděčné! Suroviny, jako je hovězí maso, rýžové nudle, zázvor a skořice, vám umožní vytvořit autentickou a lahodnou polévku Pho Bo přímo u vás doma. Podívejte se na náš recept a vychutnejte si tento vietnamský poklad!
Suroviny
- 400g hovězího masa (nejlepší je roštěnec)
- 1 velká cibule
- 4 hřebíčky
- 1 kousek skořice
- 1 lžička koriandrových semínek
- 4 plátky zázvoru
- 2 l hovězího vývaru
- 200g rýžových nudlí
- 1 chilli paprička
- 2 limetky
- 1 hrst mátových listů
- Sojová omáčka, rybí omáčka, sůl, cukr podle chuti
Postup
- Na pánvi opečeme cibuli, hřebíčky, skořici, koriandrová semínka a zázvor, dokud nezačnou vonět.
- Přidáme maso a krátce ho osmažíme z obou stran.
- Přeneseme vše do hrnce, zalijeme hovězím vývarem a necháme vařit asi 1 až 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Vodu přisolíme, osolíme, opepříme, přidáme zázvor a chilli papričku.
- Maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na tenké plátky.
- V hrnci vaříme nudle podle návodu na obalu.
- Do misky dáme vařené nudle, plátky masa a zalijeme horkým vývarem.
- Přidáme šťávu z jedné limetky, mátové listy a dochutíme sojovou omáčkou, rybí omáčkou, solí a cukrem podle chuti.