2. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho Bo (Vietnamská hovězí polévka)
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit domácí vietnamskou specialitu – Pho Bo, tedy lahodnou hovězí polévku plnou exotických chutí a vůní. S tímto receptem se ocitnete na oblíbené asijské uličce a vaše chuťové buňky vám budou vděčné! Suroviny, jako je hovězí maso, rýžové nudle, zázvor a skořice, vám umožní vytvořit autentickou a lahodnou polévku Pho Bo přímo u vás doma. Podívejte se na náš recept a vychutnejte si tento vietnamský poklad!

Suroviny

  • 400g hovězího masa (nejlepší je roštěnec)
  • 1 velká cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 kousek skořice
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 4 plátky zázvoru
  • 2 l hovězího vývaru
  • 200g rýžových nudlí
  • 1 chilli paprička
  • 2 limetky
  • 1 hrst mátových listů
  • Sojová omáčka, rybí omáčka, sůl, cukr podle chuti

Postup

  1. Na pánvi opečeme cibuli, hřebíčky, skořici, koriandrová semínka a zázvor, dokud nezačnou vonět.
  2. Přidáme maso a krátce ho osmažíme z obou stran.
  3. Přeneseme vše do hrnce, zalijeme hovězím vývarem a necháme vařit asi 1 až 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  4. Vodu přisolíme, osolíme, opepříme, přidáme zázvor a chilli papričku.
  5. Maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na tenké plátky.
  6. V hrnci vaříme nudle podle návodu na obalu.
  7. Do misky dáme vařené nudle, plátky masa a zalijeme horkým vývarem.
  8. Přidáme šťávu z jedné limetky, mátové listy a dochutíme sojovou omáčkou, rybí omáčkou, solí a cukrem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *