14. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho bo, vietnamská hovězí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Pho bo, vietnamská hovězí polévka, je lahodná a exotická asijská specialita, která vám přinese chuťový zážitek z dalekého Východu. Naučte se připravit tento tradiční pokrm plný aromatických bylinek, jemného hovězího masa a širokých rýžových nudlí a překvapte své smysly novými chutěmi! Navštivte naše webové stránky a objevte recept na pho bo, který vás okouzlí svojí autentičností a výjimečnou dochutí. Buďte mistr v kuchyni a připravte si doma skvělou vietnamskou polévku!

Suroviny

  • 400g hovězího masa (ideálně krkovice nebo roštěnec)
  • 1 cibule
  • 7 cm kousek zázvoru
  • 2 hřebíčky
  • 3 kardamomové lusky
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 4 hovězí kostky nebo 2 hovězí kostky a 2 kuřecí kostky
  • 300g rýžových nudlí
  • 1 chilli paprička
  • 1 limeta
  • čerstvá koriandr
  • čerstvá máta

Postup

  1. Na pánvi suché opečeme kardamom, hřebíček, skořici, koriandr a kmín, dokud se nezačnou vonět.
  2. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kusy, chilli papričku rozpůlíme a zbavíme semínek.
  3. Maso opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
  4. Do hrnce dáme kostky masa, zalijeme 2 až 2,5 litry vody a přidáme koření a zeleninu.
  5. Osolíme a pepříme a vaříme asi 1,5 až 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na tenké plátky.
  7. Vodu scedíme pomocí síta nebo plátna do jiného hrnce.
  8. Vývar dochutíme rybí omáčkou a podle chuti solíme a pepříme.
  9. Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu.
  10. Na talíře dáme porci nudlí, na to porci masa a zalijeme horkým vývarem.
  11. Na závěr ozdobíme polévku čerstvým koriandrem, máta a limentovou šťávou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *