14. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho bo, vietnamská hovězí polévka, je lahodná a exotická asijská specialita, která vám přinese chuťový zážitek z dalekého Východu. Naučte se připravit tento tradiční pokrm plný aromatických bylinek, jemného hovězího masa a širokých rýžových nudlí a překvapte své smysly novými chutěmi! Navštivte naše webové stránky a objevte recept na pho bo, který vás okouzlí svojí autentičností a výjimečnou dochutí. Buďte mistr v kuchyni a připravte si doma skvělou vietnamskou polévku!
Suroviny
- 400g hovězího masa (ideálně krkovice nebo roštěnec)
- 1 cibule
- 7 cm kousek zázvoru
- 2 hřebíčky
- 3 kardamomové lusky
- 1 lžička skořice
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 4 hovězí kostky nebo 2 hovězí kostky a 2 kuřecí kostky
- 300g rýžových nudlí
- 1 chilli paprička
- 1 limeta
- čerstvá koriandr
- čerstvá máta
Postup
- Na pánvi suché opečeme kardamom, hřebíček, skořici, koriandr a kmín, dokud se nezačnou vonět.
- Zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kusy, chilli papričku rozpůlíme a zbavíme semínek.
- Maso opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
- Do hrnce dáme kostky masa, zalijeme 2 až 2,5 litry vody a přidáme koření a zeleninu.
- Osolíme a pepříme a vaříme asi 1,5 až 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na tenké plátky.
- Vodu scedíme pomocí síta nebo plátna do jiného hrnce.
- Vývar dochutíme rybí omáčkou a podle chuti solíme a pepříme.
- Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu.
- Na talíře dáme porci nudlí, na to porci masa a zalijeme horkým vývarem.
- Na závěr ozdobíme polévku čerstvým koriandrem, máta a limentovou šťávou.