7. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho Bo“ – vietnamská hovězí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Pho Bo je tradiční vietnamská hovězí polévka plná lahodných chutí a vůní. Tato teplá a lahodná polévka je plná kousků hovězího masa, rýžových nudlí, bylinek a aromatických koření, které vytvářejí skvělou kombinaci chutí. Připravte si tento oblíbený recept a užijte si autentickou vietnamskou kuchyni v pohodlí vašeho domova!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (přednostně hovězí krk nebo maso na nudle)
  • 1 velká cibule, oloupaná a rozkrojená na poloviny
  • 4 plátky zázvoru, oloupané
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžíce hrubé soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 400g rýžových nudlí
  • 1 cibule, nakrájená na kolečka
  • 1 pár limek, nakrájený na čtvrtiny
  • 1 pár jalapeño papriček, nakrájených na tenké kolečka
  • 1 hrst koriantrové nati

Postup

  1. Do hrnce dejte hovězí maso a zalijte vodou. Přivede k varu a vařte 5 minut.
  2. Vypusťte vodu a maso opláchněte pod tekoucí vodou. Hovězí maso dejte zpět do hrnce.
  3. Přidejte cibuli, zázvor, hřebíčky, sůl, cukr, rybí omáčku a sójovou omáčku. Zalijte vodou a přiveďte k varu.
  4. Simmer 1 hodinu nebo dokud masa je měkké.
  5. Mezitím namočte rýžové nudle do horké vody a nechte vařit asi 15 minut. Odkapáme.
  6. Vložte nudle na dno misky a nad nimi položte hovězí maso a cibuli.
  7. Zalijte horkou polévkovou vývar a podávejte s limekami, jalapeños a koriantrovými nati na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *