11. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Phở bo – Vietnamská hovězí polévka je tradiční vietnamské jídlo, které vám přinese nezapomenutelnou chuťovou explozi. Tato polévka je připravována z jemně nakrájeného hovězího masa, dochucená exotickými bylinkami a kořením. Svojí bohatou a aromatickou omáčkou na bázi hovězího vývaru, fazolek a rýže vydává tato polévka neodolatelnou vůni. Phở bo je výtečná volba pro ty, kdo hledají zdravou, chutnou a vydatnou večeři plnou skvělých textur a vůní. Připravte si domácí verzi této klasické vietnamské polévky a dejte vašim chuťovým pohárkům zážitek, který si zamilujete.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (svíčková)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 lžíce koriandru
- 2 lžičky pálivé papriky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 200 g rýžových nudlí
- 4 lžíce zelené cibulky (na ozdobení)
- 4 lžíce koriandru (na ozdobení)
Postup
- V hrnci vařte vodu. Přidejte hovězí maso, cibuli, hřebíček a koriandr. Vařte na mírném ohni po dobu 1,5 hodiny, dokud se maso nezměkne.
- Vynechte maso a cibuli z vývaru a sceděte ho. Získáte hovězí vývar.
- Do vývaru přidejte pálivou papriku, rybí omáčku, cukr a citronovou šťávu. Vařte dalších 10 minut.
- Mezitím vařte rýžové nudle podle pokynů na obalu.
- Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky.
- Na talíře rozdělte uvařené nudle. Přidejte nakrájené maso.
- Zalijte vše hovězím vývarem.
- Ozdobte polévku zelenou cibulkou a koriandrem.
- Phở bo je hotová k podávání!