11. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Phở bo – Vietnamská hovězí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Phở bo – Vietnamská hovězí polévka je tradiční vietnamské jídlo, které vám přinese nezapomenutelnou chuťovou explozi. Tato polévka je připravována z jemně nakrájeného hovězího masa, dochucená exotickými bylinkami a kořením. Svojí bohatou a aromatickou omáčkou na bázi hovězího vývaru, fazolek a rýže vydává tato polévka neodolatelnou vůni. Phở bo je výtečná volba pro ty, kdo hledají zdravou, chutnou a vydatnou večeři plnou skvělých textur a vůní. Připravte si domácí verzi této klasické vietnamské polévky a dejte vašim chuťovým pohárkům zážitek, který si zamilujete.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (svíčková)
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžíce koriandru
  • 2 lžičky pálivé papriky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 200 g rýžových nudlí
  • 4 lžíce zelené cibulky (na ozdobení)
  • 4 lžíce koriandru (na ozdobení)

Postup

  1. V hrnci vařte vodu. Přidejte hovězí maso, cibuli, hřebíček a koriandr. Vařte na mírném ohni po dobu 1,5 hodiny, dokud se maso nezměkne.
  2. Vynechte maso a cibuli z vývaru a sceděte ho. Získáte hovězí vývar.
  3. Do vývaru přidejte pálivou papriku, rybí omáčku, cukr a citronovou šťávu. Vařte dalších 10 minut.
  4. Mezitím vařte rýžové nudle podle pokynů na obalu.
  5. Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky.
  6. Na talíře rozdělte uvařené nudle. Přidejte nakrájené maso.
  7. Zalijte vše hovězím vývarem.
  8. Ozdobte polévku zelenou cibulkou a koriandrem.
  9. Phở bo je hotová k podávání!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *