27. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Pho bo (vietnamská hovězí nudlová polévka)
zdroj: Recepty 24/7

Pho bo, neboli vietnamská hovězí nudlová polévka, je oblíbená asijská specialita plná lahodných chutí a vůní. Vyzkoušejte náš recept a dejte svému jídelníčku exotický nádech!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (hovězího masa na polévku)
  • 1 velká cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 banánový květ (pokud je k dispozici)
  • 1 balení rýžových nudlí (200 g)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 l vody
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 limetka (na dochucení)
  • čerstvá koriandr a máté (na ozdobení)

Postup

  1. Na pánvi osmahněte olivový olej s nakrájenou cibulí a hřebíčkem, až cibule zezloutne.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené hovězí maso a restujte, dokud nezezloutne.
  3. Přidejte 2 litry vody, rybí omáčku, sůl, pepř a cukr. Vařte asi 1 hodinu, až masa dostatečně změkne.
  4. V dalším hrnci uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu.
  5. Očištěný banánový květ nakrájejte na tenké plátky a přidejte do polévky.
  6. Uvařené nudle rozdělte do misek a zalijte hovězí polévkou. Ozdobte limetkou, koriandrem a mátou a podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *