27. 2. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Pho bo, neboli vietnamská hovězí nudlová polévka, je oblíbená asijská specialita plná lahodných chutí a vůní. Vyzkoušejte náš recept a dejte svému jídelníčku exotický nádech!
Suroviny
- 400 g hovězího masa (hovězího masa na polévku)
- 1 velká cibule
- 4 hřebíčky
- 1 banánový květ (pokud je k dispozici)
- 1 balení rýžových nudlí (200 g)
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 l vody
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 lžička cukru
- 1 limetka (na dochucení)
- čerstvá koriandr a máté (na ozdobení)
Postup
- Na pánvi osmahněte olivový olej s nakrájenou cibulí a hřebíčkem, až cibule zezloutne.
- Přidejte na kostičky nakrájené hovězí maso a restujte, dokud nezezloutne.
- Přidejte 2 litry vody, rybí omáčku, sůl, pepř a cukr. Vařte asi 1 hodinu, až masa dostatečně změkne.
- V dalším hrnci uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Očištěný banánový květ nakrájejte na tenké plátky a přidejte do polévky.
- Uvařené nudle rozdělte do misek a zalijte hovězí polévkou. Ozdobte limetkou, koriandrem a mátou a podávejte horké.