30. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční vietnamskou nudlovou polévku Pho Bo. Tato lahodná polévka plná aromatických bylinek a koření je skvělou volbou pro vychladnutí během chladných dní. S jemně vařeným hovězím masem a čerstvými nudlemi bude tato polévka jistě naplnit vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a připravte si toto lahodné jídlo doma!
Suroviny
- 400 g hovězího masa (vývarové maso)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 kousek zázvoru (asi 1 cm)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 400 g rýžových nudlí
- 1 limeta
- čerstvá mátová nebo koriandrová nať
- hrst fazolových klíčků
- sójová omáčka
- hořčice či jiné chilli omáčky podle chuti
Postup
- Na plechu opečeme v troubě cibuli s hřebíčkem, novým kořením a koriandrovými semínky, dokud nezačne cibule hnědnout. Zázvor neoloupeme, jen ho rozdrtíme.
- V hrnci ohřejeme vodu, přidáme maso, opečenou cibuli, zázvor, rybí omáčku a cukr. Vaříme asi 1-2 hodiny, nebo dokud maso není měkké.
- Mezitím uvaříme nudle podle návodu na obalu a opláchneme je studenou vodou.
- Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na tenké plátky a vrátíme do vývaru. Dochutíme omáčkou sojovou a limetkovou šťávou.
- Do misky dáme nudle, zalijeme horkým vývarem s masem, přidáme fazolové klíčky a bylinky. Podáváme s přílohou chilli omáčky a sojovou omáčkou.