Phở bo je tradiční vietnamská nudlová polévka s hovězím masem, která vám zahřeje tělo i duši. Vychutnejte si lahodnou kombinaci hovězího vývaru, koření, nudlí a čerstvých bylinek připravenou podle autentické receptury. Vyzkoušejte tento chuťový zážitek a odpočiněte si od každodenního shonu.
Suroviny
- 500g hovězího masa (hovězí krk, hovězí líčko)
- 1 velká cibule
- 5 křenových plátků
- 1 kousek skořice
- 5 hřebíčků
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička koriandrových semínek
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce cukru
- 1 balení rýžových nudlí
- 1 červená chilli paprička
- 2 limetky
- Sojová omáčka
- Čerstvá máta a koriandr
Postup
1. Masa opláchněte a dejte do hrnce s vodou. Přiveďte k varu a pak nechte vařit 5 minut. Odstavte a vyjměte maso.
2. Vložte křenové plátky, cibuli, skořici, hřebíček, nové koření a koriandrová semínka do hrnce s vývarem. Přidejte také sůl a cukr.
3. Přidejte maso zpět do hrnce a nechte vařit na mírném ohni přibližně 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není měkké.
4. Mezitím vařte rýžové nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou.
5. Maso vyjměte z polévky a nakrájejte na tenké plátky. Vratte zpět do hrnca.
6. Do hotové polévky přidejte chilli papričku, šťávu z limetek a sojovou omáčku dle chuti.
7. Hotovou polévku podávejte s uvařenými nudlemi a čerstvou nasekanou máta a koriandrem. Dobrou chuť!