21. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zkus domácí přípravu tradiční vietnamské polévky Phở bo s hovězím masem. Nauč se, jak připravit chutnou a aromatickou polévku plnou vůní a exotických chutí. Sleduj náš recept a překvap svou rodinu lahodným jídlem z dalekého Východu.
Suroviny
- 400g hovězího masa na nudle
- 500g rýžových nudlí
- 2 cibule
- 4 hřebíčky
- 1 lžička kardamomu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 limeta
- čerstvý koriandr a bazalka na ozdobu
Postup
- Na pánvi opečeme cibuli, hřebíček, kardamom, skořici a zázvor, dokud voní.
- Potom přidáme maso a smažíme ho, dokud není zezlátlé.
- Přilijeme 2 litry vody a přidáme rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Vaříme asi hodinu.
- Nudle podle návodu na obalu uvaříme a scedíme.
- Do misek dáme uvařené nudle a zalijeme horkým vývarem se masem.
- Ozdobíme na plátky nakrájenou limetou, koriandrem a bazalkou.