26. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho Bo – Vietnamě široce oblíbená polévka
zdroj: Recepty 24/7

Pho Bo je tradiční vietnamská polévka plná lahodných chutí a vůní. V této receptuře se dozvíte, jak připravit tento oblíbený pokrm doma. Podívejte se na naše jednoduché postupy a užijte si autentickou chuť Vietnamu. S Pho Bo si každý lahodník vychutná ten pravý kus vzdálené země. Nenechte si ujít tento gastronomický zážitek!

Suroviny

  • 400g hovězího masa (řez kyčelní)
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička koriandru
  • 3 l bobrového vývaru
  • 200g rýžových nudlí
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 1 limeta
  • čerstvá máta
  • čerstvý koriandr

Postup

  1. Na pánvi opečeme plátky cibule, hřebíček, bobkový list a koriandr, dokud se nezačnou lehce hnědnout.
  2. Připravíme vývar vařením bobrové kosti nebo masa ve vodě po dobu minimálně 3 hodin. Poté vývar scedíme a odstraníme z něj všechny pevné kousky koření.
  3. Do vývaru přidáme opečené koření a necháme vařit.
  4. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a krátce osmahneme na pánvi.
  5. Rýžové nudle podle návodu na obalu spaříme v horké vodě.
  6. V misce smícháme vařící vývar, nudle, hovězí maso a na plátky nakrájenou chilli papričku.
  7. Polévku podáváme posypanou nasekanou maťou, koriandrem a s limetou na stůlku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *