26. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho Bo je tradiční vietnamská polévka plná lahodných chutí a vůní. V této receptuře se dozvíte, jak připravit tento oblíbený pokrm doma. Podívejte se na naše jednoduché postupy a užijte si autentickou chuť Vietnamu. S Pho Bo si každý lahodník vychutná ten pravý kus vzdálené země. Nenechte si ujít tento gastronomický zážitek!
Suroviny
- 400g hovězího masa (řez kyčelní)
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 1 bobkový list
- 1 lžička koriandru
- 3 l bobrového vývaru
- 200g rýžových nudlí
- 1 čerstvá chilli paprička
- 1 limeta
- čerstvá máta
- čerstvý koriandr
Postup
- Na pánvi opečeme plátky cibule, hřebíček, bobkový list a koriandr, dokud se nezačnou lehce hnědnout.
- Připravíme vývar vařením bobrové kosti nebo masa ve vodě po dobu minimálně 3 hodin. Poté vývar scedíme a odstraníme z něj všechny pevné kousky koření.
- Do vývaru přidáme opečené koření a necháme vařit.
- Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a krátce osmahneme na pánvi.
- Rýžové nudle podle návodu na obalu spaříme v horké vodě.
- V misce smícháme vařící vývar, nudle, hovězí maso a na plátky nakrájenou chilli papričku.
- Polévku podáváme posypanou nasekanou maťou, koriandrem a s limetou na stůlku.