5. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho Bo Vietnam je tradiční vietnamská polévka plná skvělých chutí a exotických ingrediencí. Naučte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm doma s naším receptem. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na autentickém vietnamském jídle!
Suroviny:
- 400g hovězího masa (hrudí nebo roštěnec)
- 200g rýže pho
- 1 cibule
- 2 hřebíčky
- 2 kuličky nového koření
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 chilli paprička
- 1 limeta
- čerstvá máta a koriandr podle chuti
Postup:
- Na pánvi opečeme cibuli, hřebíček a nové koření dokud neztmavnou.
- Pak přidáme 2 litry vody, sůl, cukr, kmín, koriandr, muškátový oříšek, skořici a mletý kmín. Vaříme 1 hodinu.
- Hovězí maso si omyjeme a přidáme do vývaru. Vaříme dokud maso není měkké.
- Vývar s masem sceďte a odložte maso stranou.
- V druhé hrnci vaříme rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Hotové nudle dáme do mísy, na ně pokrájené maso, zalijeme vývarem a ozdobíme mátou, koriandrem, chilli papričkou a šťávou z limetky.